Bolu Ülkü Ocakları, “100 bin Orman Yangınları Gönüllüsü” projesi kapsamında orman yangınlarına karşı eğitim aldı.

Haber: Tuğra Gülen

Orman Genel Müdürlüğünün ‘100 bin Orman Yangınları Gönüllüsü’ hedefi doğrultusunda Bolu’da orman yangınları gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlara orman yangınları konusunda eğitim verildi.

2022 yılı yangın sezonu için gönüllü eğitimlerine başlayan Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, orman teşkilatı ekipleri ile yangınlarla mücadele etmek isteyen vatandaşlara Bölge Müdürlüğü yemekhanesinde eğitim verildi.

Eğitim, orman yangınları hakkında genel bilgilendirme, yangınlarla mücadele yöntemleri, kullanılan araç ve gereçler, kişisel koruyucu donanımlar ve iş güvenliği konularında verilen teorik bilgiler ve sonrasında tatbikatlarla uygulamalı olarak gerçekleşti.

BOLU’DA 450 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü yemekhanesinde gelen talepler doğrultusunda Orman Mühendisi Bayram Cankut tarafından belirlenen program çerçevesinde eğitimler veriliyor. Ülkü Ocakları mensupları da eğitimlere katılarak, olası orman yangınlarında gönüllü ormancı oldu.

Eğitim sonrası açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Cihan Özkalem, “Bolu Ülkü Ocakları İl Başkanlığı olarak Orman Genel Müdürlüğünün ‘100 bin Orman Yangınları Gönüllüsü’ hedefi doğrultusunda orman yangınları konusunda eğitim aldık. Eğitim, orman yangınları hakkında genel bilgilendirme, yangınlarla mücadele yöntemleri, kullanılan araç ve gereçler, kişisel koruyucu donanımlar ve iş güvenliği konularında verilen teorik bilgiler ve sonrasında tatbikatlarla uygulamalı olarak gerçekleşti. Başta Bolu Orman Bölge Müdürümüz Mahmut Şentürk, Eğitimi gerçekleştiren Orman Mühendisi Bayram Cankut, Müdürlük Avukatı Ahmet Kocaili’ye teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

‘100 bin Orman Yangınları Gönüllüsü’ Projesi kapsamında il genelinde 1000 kişilik orman yangınları gönüllüsü hedefleniyor. Belirli aralıklarla yapılan çalışmalar sonrası bu güne kadar 450 orman yangın gönüllüsüne eğitim verilmiş durumda.

Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan gönüllülere katılım sertifikaları verildi.

Editör: TE Bilisim