İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, kendi açıklamasının, İGM CHP Grup Başkanvekili Erhan Beykoz tarafından saptırıldığını belirterek, “Bir beyanatı, konuyu nasıl bu kadar çarpıtabiliyorlar? İnanılmaz başarılı arkadaşlarımız. Böyle siyaset olmaz. Yenileme noktasında, hizmet noktasında imkânları zorlayarak çalışıyoruz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

İl Genel Meclisi Ağustos Ayı toplantılarının pazartesi günü gerçekleşen oturumunda, CHP Meclis Üyeleri tarafından, Yuva Köyü’ne ilişkin 2 önerge verildi. Önergeler oy çokluğuyla reddedilerek gündeme alınmamasına ilişkin, İGM CHP Grup Başkanvekili Erhan Beykoz, “Başkan Yüceer yaşanan ölümlü olayla ilgili açıklama yapmak yerine, konuyu Sayın Cumhurbaşkanı gibi ABD’den, Almanya’dan getirip Yuva Köyü’müze iliştirdi. Dış güçler mi demek istiyor? Köye yapılan suyun projesini hazırlayan biziz, suyun tahsisini yapan biziz sıkıntıları araştırmakta, sorumluluktan kaçmadan Meclisin görevi olmalıdır” dedi. Başkan Yüceer de Beykoz’un açıklamalarına, Köroğlu TV mikrofonuna yaptığı açıklamalarla cevap verdi.

“SUÇLU ARAMASI DOĞRU BİR TABLO OLMAMIŞTIR”

Suçlu aranmasını doğru bulmadığını belirten Yüceer, “Bu kadar hassas, önemli ve Devlet’in tüm kurum ve yetkilileri olayı çözme noktasında gayret gösterirken, sorumluluk sahibi insanların sanki hiçbir şey yapılmıyormuşçasına birilerini hedef göstermesi, suçlu araması doğru bir tablo olmamıştır” dedi.

“ZATEN ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONUMUZ VAR”

CHP’nin komisyon kurma isteğinin gereksiz olduğunu, Meclisin sağlık komisyonunun olduğunu belirten Yüceer, “Komisyon kuralım diyorlar, bizim zaten Çevre ve Sağlık Komisyonumuz var. İlave bir komisyon kurmamızı gerektirecek herhangi bir konu yok. İlgili Çevre Sağlık Komisyonumuz zaten var ve kendi yetki ve sorumluluk alanında görev yapmaktadır ve yapmaya devam ediyor. Bu komisyona Cumhuriyet Halk Partili bir arkadaşımız da üye. Yani, ‘Komisyon kuralım’ derken neyi amaçlıyorlar, kendi amaçlarından belirsiz… Sadece, ‘Önerge verelim, bunu nasıl olsa kullanırız’ düşüncesiyle hareket edilmiş bir konu olarak görüyorum” diye konuştu.

“CİDDİYETSİZLİKLERİNİN SOMUT BİR GÖSTERGESİ”

Merkez ilçedeki su depolarının yenilenme maliyetinin 100 milyon liranın üstünde olduğunu belirten Yüceer, Belediyenin 10 milyon liralık maliyet belirlemesine ilişkin, “Bolu Belediyesi ve İl Özel İdaresi… Bolu Belediyesinin bir başkanı var, İl Özel İdaresinin bir başkanı var. Sen bu konularda ciddiysen, gerçekten bütçe ayırabilecek durumdaysan görüşürsün. İletişim halinde olursun. Süreçleri belirlersin ve bu konuyla ilgili Meclis olarak bize bir şey düşerse biz üzerimize geleni yaparız. Bunu da ben gayri ciddi ve samimiyetsiz görüyorum. Çünkü yangından mal kaçırır gibi önerge vereceklerine dair ifade yok, hiçbir iletişimleri yok. Kaldı ki yapmış oldukları hesap, bu konudaki ciddiyetsizliklerinin somut bir göstergesi” ifadelerini kullandı.

“NEDEN BAHSEDİYORUM, ONLAR NELER İFADE EDİYOR”

Olayın ciddiyetini anlatmak için Amerika ve Almanya örneğini verdiğini ve konunun üstünü kapatmak gibi bir amacının olmadığının altını çizen Yüceer, “Olayın ciddiyetini anlatıyorum, bana gelen bilgiler doğrultusunda bu bakteri olayının Dünya’da 2 yerde yaşandığını bugüne kadar Amerika’da ve Almanya’da gerçekleşmiş olduğunu ifade ediyorum. Yani olayın üstünü örtmek bir kenara, olayın ciddiyetini, ne kadar önemli olduğunu belirtmek için ifade ediyorum, onlar nereden ses getiriyorlar. Bir beyanatı, konuyu nasıl bu kadar çarpıtabiliyorlar? Demek ki bu alanda da inanılmaz başarılı arkadaşlarımız. Ben neden bahsediyorum, onlar neler ifade ediyorlar” açıklamasında bulundu.

“İMKÂNLARI ZORLAYARAK ÇALIŞIYORUZ”

Gerekli çalışmaları hâlihazırda yürüttüklerini ve imkânları da zorladıklarını vurgulayan Yüceer, “Bizim yaptığımız iş bu. Yenileme noktasında, hizmet noktasında, ilave ödenekler gelme noktasında herkes bu konu üzerinde. İmkânlar dâhilinde yapılıyor ve yapılmaya devam ediyor. Bizim bütçemiz belli, 38 milyon KÖYDES ödeneğimiz geldi. Bunun üzerine 15 milyon lira daha ilave ödenek geldi. İşte bu hafta başında tekrar yine gündemimizde, 27 milyon 500 bin lira daha KÖYDES ilave ödeneğimiz geldi. 40 – 45 milyon lira ilave bütçe oluşturuyoruz. İmkânları zorlayarak, problemleri çözmek, ihtiyaçları karşılamak noktasında el birliği içerisinde gayret ediyoruz ve çalışıyoruz. Vatandaşın derdi bizim derdimiz” kelimelerini kullandı.

“BUNLAR UCUZ SİYASET”

CHP grubunun yürüttüğü siyaseti eleştiren Yüceer, “Pazartesi günkü önergeleri konuşmaları, dünkü konuşmaları, daha önceki Belediye Başkanımızın açıklamaları, hedef göstermeleri, suçlu aramaları… Bunlar ucuz siyaset, doğru olan şeyler değil. Bu kadar ciddi bir vaka üzerinden, önemli bir konu üzerinden siyaset yapmanın anlamı yok. Böyle siyaset olmaz” sözlerin sarf etti.

“VERDİĞİMİZ HİZMETİ, BELEDİYE İLE MUKAYESE EDERSEN YANILIRSIN”

Belediyenin şehre verdiği su hizmetinin, İl Özel İdaresinin su hizmeti ile karşılaştırılmaması gerektiğini, Özel İdarenin binlerce kaynağı denetlediğini belirten Yüceer, “Bizim verdiğimiz hizmeti, belediye alanı ile mukayese edersen yanılırsın. Böyle bir şey yok. Bizim devasa bir hizmet alanımız var. Bu hizmetleri, çalışmaları muhtarımızla, köylülerimizle birlikte yürütüyoruz. Özel İdare kendi üzerine düşeni sonuna kadar yaptı. Özel İdare ile Belediyeyi aynı kefeye koyarak, aynı hizmet anlayışını istemek köyü, köy çevresini, oradaki fiziki şartları bilmemek demektir. Çünkü belli bin mahalleden bahsediyorum, bin depodan bahsediyorum. Binlerce kilometre hattan bahsediyorum ve binlerce su kaynaklarımız var” şeklinde konuştu.

“BAHANE ÜRETMEDEN, ŞİKÂYET ETMEDEN GAYRET EDİYORUZ”

Yüceer, sözlerini çalışmalara devam edeceklerinin vurgusunu yaparak sonlandırdı:

“2019 Mart’ından beri 23 arkadaşımız birlikte görev yapıyoruz. Herkes birbirini tanıyor ve kamuoyu da hepimizi tanıyor. İmkânlar dâhilinde var olan şartları, kaynakları sonuna kadar zorlayarak, doğru mantıklı işler yapmak, vatandaşımızın eksiklerini gidermek noktasında bir takım kararlar alıyoruz. Burada siyaset yapmıyoruz, kendi iş ve işleyişimizin dışında konularla ilgilenmiyoruz. 7/24 görevimizin başındayız. Bahane üretmeden, şikâyet etmeden gayret ediyoruz. Görevimizin bittiği güne kadar işlerimizi yapaya devam ediyoruz.”

 

Editör: TE Bilisim