Gölköy Köyü Hamidiye Mahallesi’nde yardımseverlerin desteği ile “Kütüphane ve Köy Yaşam Merkezi” açıldı.

Haber: CANSU GÜRZ

Köy Yaşam Merkezi ve Kütüphane’nin açılışına Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, İl Genel Meclisi Üyesi Erhan Beykoz,  AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Gölköy Köyü Muhtarı Cevdet Demir, Emekli Öğretmen Necati Esen, Abdurrahman Önal, köy halkı, çocuklar, 1989 Robert Koleji Mezunları ve Salacak Leo Kulüp üyeleri katıldı.

CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan vekili Erhan Beykoz, pandemi öncesinde Gölköy Köyüne yaptıkları ziyaret esnasında bir binanın atıl halde bulunduğunu gördü. Daha sonra buranın köyde yaşayan çocukların yaz tatillerini verimli şekilde kullanabilecekleri bir kültür merkezi olması gerektiğini düşündü. Beykoz, yardımseverlerin bağış ve çalışmalarıyla Köy Yaşam Merkezi haline getirilen alanın çocuklar için oluşturulmuş kütüphane ve oyun parkıyla buluşmasını sağladı.

Gölköy Köyü Muhtarı Cevdet Demir’in misafirleri selamlaması ve açılış konuşması ile başlayan programda ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Üyesi Erhan Beykoz Köy Yaşam Merkezi fikrinin nasıl gerçekleştiğini anlattı.

“BENİM EN MUTLU GÜNLERİMDEN BİRİDİR”

İl Genel Meclisi üyesi Erhan Beykoz pandemi öncesi düşünülmüş bu projenin hayırseverler ve büyük uğraşlarla geçekleştirildiğini anlatarak, “Bizim amacımız açan çiçekleri yarınlara umutla bakabileceğimiz, bu güzel çocuklarımıza çok daha güven ile çok daha büyük güzelliklerle buralarda vakit geçirip hem bilgi dağarcıklarını, hem aydınlık yarınlarının, aydınlık Türkiye’nin yarınlarını yaratabilmelerini sağlamaktı. Bu anlamda benim en mutlu günlerimden biridir. Çok mutluyum çok huzurluyum” ifadelerine yer verdi.

“KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMASIN SLOGANIYLA OKULLARIMIZ KÜTÜPHANEYE KAVUŞTU”

İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Milli Eğitim Bakanlığının okullar kütüphanesiz kalmasın sloganı ile hayat bulduğuna işaret ederek; “Artık önümüz Türkiye’sinde eğitimde niceliğin imkan probleminin çok fazla konuşulmadığı niteliğin ön plana çıktığı bir zaman diliminde yaşıyoruz. Devletimiz eğitim ile ilgili alanlarda çok ciddi imkanları bizlerin imkanına sunuyor. Son dönemde bakanlığımızın iki konuda çok ciddi gündemleri ve çalışmaları var. Bunlardan birisi köy okullarının yeniden hayat bulması ve kütüphanelerin hayat bulması. Geçtiğimiz yıl “kütüphanesiz okul kalmasın” sloganıyla başlatılan çalışmalarda tüm okullarımız kütüphaneye kavuştu ya da mevcut kütüphaneleri daha zengin hale getirilmiş oldu.” dedi.

“HALK EĞİTİMDE 30 BİN ÜZERİNDE KİŞİYE HİZMET VERDİK”      

Sarıcı, halk eğitim merkezlerinin Türkiye’de ciddi mesafe katettiğine de değinerek; “Bugünkü birlikteliğin anlamı hayırseverlerimizin yaşamış oldukları alanlara sahip çıkması ve orada çocuklarımıza, gençlerimize ve insanlarımıza alan açılması. Halk eğitim Türkiye’de çok ciddi bir mesafe kat etti. Bolu’da geçtiğimiz yıl halk eğitimde 30 bin üzerinde kişiye hizmet verdik. Bu mekanda yapılan planlama ile köyümüzdeki insanlarımıza farklı alanlarda becerilerini geliştirme, becerilerini ortaya koyma ve kendilerini yetiştirme imkanı da sunmuş olacak.” şeklinde konuştu.

“ORTAYA ÇIKAN GÜZELLİKLER ÖNCE BİR CESUR BAŞLANGIÇ İSTER”

Hamidiye köy yaşam merkezinin köy halkı ve çocuklara güzel kazanımlar kazandırmasını temenni eden Sarıcı; “Ortaya çıkan güzellikler önce bir cesur başlangıç ister. Sonrasında bir takım destekler duyuluyor. Bu destekleri veren gerek halkımızdan, gerek resmi kurumlarımızdan herkese teşekkür ediyorum. Bu mekanın çocuklarımız ve insanlarımız için güzel kazanımlara vesile olmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 “KURUMUŞ BİR FİDANDI, YEŞERMİŞ BİR AĞACA DÖNÜŞTÜ”

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, hayır işlerinin ne kadar kıymetli olduğundan bahsederek, “Bu işler hakikaten çok kıymetli işler. Hayırseverlerin eminim ben yürekleri çırpıyordur, ayrı bir heyecanla çarpıyordur. Atıl olmuş biraz önce Erhan Beykoz beyefendiler de bahsettiler harap olmuş bir binayı hayata döndürdünüz. Kurumuş bir fidandı, yeşermiş bir ağaca dönüştü. Bu çok büyük bir hayır, bunu böyle görmek lazım. Bu tür hayırların da bir özelliği var, kapanmıyor. Kişi öldüğü zamanda bu bina devam ettiği sürece o hayır kapısı açık kalıyor. Peygamberimiz böyle diyor Bazı hayırlı işler vardır, kişi öldüğü zamanda hayır kapısı kapanmaz diyor.” şeklinde konuştu.

 “GELDİK, SÖZ VERDİK, SÖZLER TUTULDU”

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, köy yaşam merkezi açılışında yaptığı konuşmasında, sürecin başında yaşananları aktararak;  “Geçtiğimiz kış ayında biz buraya geldik atıl bir şekilde bekliyordu. Erhan abi “Rasim, Hamidiye mahallemizde bir yer var, biz orayı yapacağız sizde Belediye olarak sizde çok büyük katkı vereceksiniz hadi gidiyoruz” dedi. Bizde geldik, söz verdik, sözlerde tutulmuştur diye düşünüyorum. Erhan abi de takip etti hem bizden hem özel idarin harekete geçmesi için çok büyük katkı verdi.” dedi.

“BOLU BELEDİYESİ OLARAK KATKI SUNMAYA HAZIRIZ”

Özdemir, atıl durumda olan tüm okulların yaşam merkezi haline dönüşebilmesi için bolu belediyesi olarak katkı sunmaya hazır olduklarına vurgu yaparak; “Bizler biliyoruz ki atıl bir şekilde bekleyen çok okullarımız var. İnşallah şehrimizdeki bütün okullar burada olduğu gibi atıl durumdan kurtulur. Hamidiye mahallesi köy yaşam merkezi örnek yer olur ve diğer yerlerde yaşam merkezi haline kavuşur diye düşünüyorum. Tabi kurumlarımız ile bir protokol imzalar ise ben şehrimizdeki bütün okulların yaşam merkezi haline kavuşabileceğine inanıyorum. Biz Bolu Belediyesi olarak varız. İnşallah hep birlikte bunu başarabiliriz. Tüm katkı verenlere teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Açılış konuşmaların ardından köyde yaşayan çocuklar ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek Köy Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra merkezin için hep birlikte gezildi.

 

 

Editör: TE Bilisim