Balık avı yasağı kalktığında kilosu 35 lira civarı olan hamsinin fiyatında henüz düşüş olmadı. Pazardaki balıkçılar ise önümüzdeki haftayı işaret ediyor. Balığın az olmasının fiyatlara pahalılık olarak yansıdığını kaydeden balıkçı Engin Yıldız ise balığın az olması sebebiyle fiyatların da yüksek seyrettiğini ifade etti.

Haber: Aslı Akış

Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından tezgahlarda balık çeşitleri çoğaldı. Balık çeşitlerinin çoğalmasına rağmen en çok tercih edilen hamsi fiyatı vatandaşın cebini yaktı.

Tezgahlarda hamsinin kilosu 40 liradan, çinekop 40 liradan, Sardalya 25 liradan alıcı bulurken palamut ve lüferin tanesi 40 liradan, istavrit 25 liradan satılıyor.

“TALEP FAZLA FİYATLAR YÜKSEK”  

Hamsinin bu hafta azaldığına dikkat çeken balıkçı Engin Yıldız; “Fiyatının yüksek olmasının sebebi hava muhalefeti. Denizlerde fırtına, dalga yüksekliği çok fazla. Kayıklar av yapamıyor. Balık az çıkıyor. Talep çok fazla. Fiyatın artışının kaynaklanmasının sebebi ondan. Yani balık az çıkıyor, talep fazla, fiyatlar yüksek geçen haftaya göre.” dedi.

“LÜFER BOL”

Balık tezgahlarında şuan lüferin bol olduğunu söyleyen Engin Yıldız; “Çeşitler bol. Hamsimiz var, sardalya, istavrit, çinakop, uskumru, barbunya, lüfer, palamut var. Bu sıra birazda lüfer de var Marmara’da. Çoktan beri olmuyordu. Lüfer ’de bol. Fiyatta biraz düşük. Daha da düşerse inşallah daha da iyi olacak.” şeklinde konuştu.

“KAYIKLAR BOL AV YAPARSA, FİYATLAR AŞAĞIYA DÜŞER”

Yıldız, ilerleyen günlerde fiyatların düşmesini temenni ederek; “Geçen haftaya göre hamsinin fiyatı biraz daha yüksek. İnşallah havalar önümüzdeki günlerde biraz düzeliyor. Kayıklar bol av yaparsa, fiyatlar aşağıya düşer. İnşallah bizde ucuz balık satarız. Halkımızda bolca yer.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim