Bolu Belediyesi ve İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri kapsamında Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevi Salonu’nda yılsonu sergisi açıldı.

Boluluların el becerilerini geliştirmek, boş zamanlarını değerlendirmek, hatta meslek sahibi olmak için tercih ettiği Bolu Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında (BOLMEK) bir dönemin sonuna gelen kursiyerler el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi.

Bolu Belediyesi ve İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi’nin işbirliğinde yürütülen onlarca farklı branşta ücretsiz eğitim alan kursiyerler, Eylül ayında başladıkları eğitimlerini tamamladı. 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası'' kapsamında Hayat boyu kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla İzzet Baysal Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen ''Yıl Sonu Sergisi'' programı Bolu Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulunda gerçekleştirildi. Sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

“YAZ KURSLARI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI”

Eğitim ve öğrenme sürecinin hayat boyu devam ettiğinin altını çizen Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert;  “Hayat boyu öğrenme kapsamında 7’den 70’e herkes eğitim hakkına sahip. Bize de gelen vatandaşlarımıza öncelikli olarak okuma-yazması olup olmadığını soruyoruz. Olmayanları hemen Halk Eğitim Merkezi’ne yönlendiriyoruz. Sosyal- Kültürel ve Mesleki teknik kurslarımız var. Yaptığımız protokol dahilinde bu iki dalda da her türlü kurstan faydalanıyoruz. Şimdi yıl boyunca hazırlanan ürünlerimiz sergileniyor. Birçok dalda hem meslek edindirdik. Hem de insanlar, sosyal yaşamlarında, yaşam kalitesini arttırmak ve boş zamanlarını değerlendirmek için kurslarımıza katılım sağladılar. Burada emeği geçen tüm kursiyer ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Eylül ayında başlayan kurslar Haziran ayında tamamlandı. Sergimizin ardından yaz kayıtlarımız başlayacak ve Ağustos sonuna kadar devam edecek. İlgi duyan herkesi, kurslarımıza bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

MİNYATÜR VE TEZHİP EĞİTMENİ BURSALI, “MUTLUYUZ”

Bolu Belediyesi Minyatür ve Tezhip Sanatları Eğitmeni Ebru Bursalı, kursiyerlerin ilgisinden memnun olduklarını belirterek, “Biz kursiyerlerimize en temelden eğitim vermeye başlıyoruz. Her bir motifi, tek tek ince kalemlerle, en ince ayrıntısına kadar çizebilecek beceriyi kazanıyorlar ve en sonunda tasarımlara başlıyoruz. Burada bir yıldır emek verip hazırladığımız göz nurumuz ürünlerimizin sergiliyoruz. Kursiyerlerin ilgisinden de oldukça mutluyuz” dedi.

“EŞYALARA YENİDEN HAYAT VERİYORUZ”

Bir yıllık emeklerini sergilediklerini kaydeden Kağıt Rölyef Eğitmeni Neşe Çağan da “Bir yıllık emeğimizi sergiliyoruz. Hem kağıt rölyef hem de ahşap boyama yapıyoruz. Özellikle ahşap kursumuzda geri dönüşüm üzerine çalışıyoruz. Değerlendirebileceğimiz, atmak istemediğimiz ürünlerimize yeniden hayat veriyoruz. Rölyefte ise katalogdan seçtiğimiz tasarımları boyutlandırarak, 3 boyutlu hale getiriyoruz. Kursiyerlerimizin ellerine sağlık çok güzel işler çıkartıyorlar” ifadelerini kullandı.

“TANJU ÖZCAN’A DA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ”

Geleneksel El Nakışları Eğitmeni Fatma Isnık’ta Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a kendilerine sağladığı imkânlardan dolayı teşekkür ederek, “Bolu Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde bir yıldır hazırladığımız nakışlarımızı yılsonunda sergiliyoruz. Türk Kültürümüzün değerlerini günümüzde de sürdürmeye devam ediyoruz. Kursiyerlerimizin tercih ettiği bir bölüm ve bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Hem Halk Eğitim Merkezimiz hem de belediyemizin işbirliğiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kursiyerlerimize de bu imkanı tanıdığı için Başkan Tanju Özcan’a da teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

BOLMEK yaz dönemi kurslarına kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar, bolu.bel.tr adresinden veya Bolu Belediyesi’nin Kültür Merkezlerinden yüz yüze başvuru yapabilirler.

Editör: TE Bilisim