Hayreddin-i Tokadı Türbesi’ndeki yeşil alanın ortasında yapılan beton yapı, vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Dere yatağındaki yapının temeli, sürekli akan suyun direkt temas etmesiyle aşınırken, yapının ne için yapıldığına dair bir bilgi elde edilemedi. 

Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

Türkiye’nin her bölgesinden ziyaretçilerin geldiği, manevi değeriyle kültür turizmi noktasında Bolu’nun önemli değerlerinden olan Hayreddin-i Tokadı Türbesi’nde dikkat çeken bir inşaat var. Derenin içerisindeki çelik ve beton kullanılarak inşa edilen yapının ne için yapıldığı hakkında ise bir bilgi yok.

“ŞU ANDA BOZMUŞ. PEK BEĞENMEDİM”

Büyük şehirlerin en işlek noktalarındaki binalarda yaygın olarak kullanılan çelik konstrüksiyonla desteklenmiş yapının ne işe yaradığı veyahut da ne için yapıldığı hakkında bölgeyi ziyaret eden vatandaşlar da bilgi sahibi değil. Türbeyi ve bölgeyi ziyarete gelen misafirlerden Zafer Ergün de yapıyı beğenmediğini belirterek, “Dinlenme yeri olarak çok güzel de mantığı yok su geçiyor altından. Valla mantıklı bir şey de görünmüyor şu anda. Ne diyeceğimi de bilemiyorum. Anca dinlenme tesisi olur başka bir şey olmaz. Şu anda bozmuş. Pek beğenmedim” dedi.

“DOĞANIN İÇERİSİNDEKİ YAPILAŞMANIN HİÇBİRİNİ BEN SEVMİYORUM”

Ankara’da yaşadığını ve inşaat işinde çalıştığını belirten bir vatandaş da, “Doğanın içerisindeki herhangi böyle bir şeyi şahsen beğenmiyorum.  Ama bunun altyapısında ne vardır, ne için yapıldı… Onun için ne desem yanlış olur. Genel olarak şunu söyleyeyim. Bir konu hakkında hiçbir bilgisi olmadan yorum yapmam doğru değil. Zaten genelde bizim sorunumuz bu. Şu anda şu yapı, ben Ankara’da yaşıyorum, hiçbir fikrim yok. Ne desem çok yanlış bir yorum olur. Genel olarak doğanın içerisindeki yapılaşmanın hiçbirini ben sevmiyorum” diye konuştu.

“HİÇBİR ANLAM DA VEREMEDİM YANİ”

Öte yandan inşa edilen çelik ve betonarme yapı derenin aktığı alanda bulunuyor. Dereden akan su, direkt beton yapının temeline temas ediyor. Bu konuya dikkat çeken Nurettin Çakır, “Valla ben hiçbir anlam veremedim buna. Ne olduğunu bilmiyorum. Hiçbir anlam da veremedim yani. Bir kere buradan su geliyor, suyun ayağına yani bu. Ne yapmaya çalışıyorlar burada anlamadım” şeklinde konuştu.

“CENNET GİBİ YERİN ORTASINA YİNE BETON DİKMİŞLER”

Büyük ağaçların ve temiz kaynak suyunun olduğu alanda yapılan beton yapı farklı alanlarda da vatandaşların tepki göstermesine neden oluyor. Türbeyi ziyaret eden bir vatandaş sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Cennet gibi yerin ortasına yine beton dikmişler” diyerek Bolu Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile doğa aktivisti Güven İslamoğlu’nu paylaşıma etiketledi.

Dere yatağındaki çelik ve betonla yapılan yapının temelinin yakın zamanda atıldığı fark edilirken, bölgedeki herhangi birinden yapıyla ilgili bilgi alınamadı.

 

Editör: TE Bilisim