Köyün birinde yaşlı mı yaşlı gariban mı gariban adamın tek mal varlığı babasından kalma bir binek hayvanıymış. Binek hayvanı dediğime bakmayın, ülkenin kralı bile yüzlerce atı, devesi olmasına rağmen yaşlı adama bu hayvanı kendisine satması için bir servet teklif etmiş ama ihtiyar adam bu canlının kendisi için bir hayvan değil, bir dost olduğunu söyleyerek kralın teklifini reddetmiş.

Bir sabah yaşlı adam uyanıp, ahıra gittiğinde hayvanını görememiş. Köylü hemen toplanıp; ‘Bu bineğin kaybolacağı belliydi, sana yar etmeyeceklerdi. Krala satsaydın en azından zengin olarak hayatına devam ederdin.’ diyerek ihtiyar adama serzenişte bulunmuşlar. İhtiyar adam karar vermek için acele etmeyin, gerçek olan hayvanın kayıp olduğudur, diğer söyledikleriniz sizin yorumlarınız diyerek karşılık vermiş lakin köylü ihtiyar adamla dalga geçip, kahkahalarla gülüp eğlenmişler. Aradan 15 gün geçmeden, hayvan bir gece ansızın dönmüş. Meğer kaybolmamış, dağlara gitmiş kendi kendine. Dönerken de, vadideki bir düzine yılkı atlarını peşine takıp getirmiş.

Teşbihte hata olmaz derler. Boluspor’un son dönemdeki başarı grafiği hikâyede bahsi geçen kıymetli binek hayvanı konumunda. Son dört haftalık maratonda Göztepe ve Gençlerbirliği mağlubiyeti, Bodrumspor beraberliği ve Giresunspor galibiyet ile alınan 4 puan var. Kırmızı beyazlı ekibi uzun süredir takip edenler sezona verilen araların Boluspor’a fayda sağlamadığını, takımın performansını düşürdüğünü tespit etmişlerdir.

Nitekim son oynanan Gençlerbirliği maçında Boluspor takımı, sanki sezon başından bu yana haftada üç maç yapmış, maç temposunu kaldıramamış ve fiziksel olarak yıpranmış bir görüntü vermekte. Mental olarak ise adeta keyfine halı sahada maç yapmak için toplanan eski dostlar kıvamında.  Hedeften uzaklaşmamak adına bir an önce toparlanma gerekiyor çünkü artık telafisi olmayan haftalara girildi. Göze hoş gelen oyun, bol pozisyon, farklı skor gibi beklentilere girmeden istenilen yere gelebilmek için puanlar alınmalı.

Yalçın Koşukavak’ın maç sonu demecinde de değindiği gibi bir şekilde play off sıralamasına yükselmek gerek. Bu ekibin en büyük silahı hırsı ve mücadele gücü. Fiziksel ve zihinsel olarak derhal milli maçlar için verilen aradan önceki takım kimliği geri gelmeli. Boluspor hakkında yorum yapmak için acele etmeyelim, şu an için performans kaybı olduğu doğrudur lakin başaramayacağını söylemek yorumdan ibarettir, kaybolduğu sanılan binek atı misali tekrar güçlenerek geri dönebilecek mi yoksa bu yarışta gerçekten kaybolacak mı hep birlikte hikayenin sonuna odaklanalım.