Bolu Ticaret İl Müdürlüğü tarafından gıda ve temel ihtiyaç maddelerindeki fahiş fiyatı artışlarına yönelik denetimler yapıldı. Fahiş fiyat artışı tespit edilen işletmelere 8.136 TL idari para cezası uygulandı.

Haber: Servet Gökçek

Ulusal ve Yerel Marketlerde fahiş fiyat artışlarına yönelik Ticaret İl Müdürlüğünce denetim gerçekleştirildi. Denetimde 60 işletmede denetim yapıldı. Yapılan denetimler sonucunda 11 işletmenin 18 üründe (Yapılan denetimler sonucunda en çok sebze-meyve, Ayçiçeği yağı, tavuk ürünleri, yumurta, kuru bakliyat ve un gibi) temel gıda ürünlerinde fahiş fiyat artışları yapıldığı tespit edilerek 8.136 TL idari para cezası uygulandı.

Denetimlerde Fahiş Fiyat Artışı (HFA)  yapıldığı tespit edilen firma ve ürünlerle ilgili tutanak ve belgeler, Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna iletilerek, Kurul tarafından yapılacak değerlendirme neticesinde haksız fiyat artışında bulunduğuna karar verilen firmalar hakkında 10 bin 911 liradan 100 bin 910 liraya,  stokçuluk faaliyetinde bulunduğu belirlenenlere ise 54 bin 555 liradan 545 bin 550 liraya varan idari para cezası uygulanacak.

Bolu Ticaret İl Müdürlüğü 2020 yılında gerçekleştirdiği denetimlerde, 648 Firmada 4.915 Ürün denetlendi. 36 Firmada 49 Üründe aykırılık tespit etti. Toplam 26.525 TL idari Para Cezası uygulandı.

Vatandaşların, fiyat etiketlerine, ürünlerin kasa-raf fiyatlarındaki uyuşmazlıklarına ve haksız fiyat artışlarına (HFA) yönelik tespit ve şikâyetlerini ALO 175 Tüketici Hattına veya HFA Sistemi Mobil uygulaması üzerinden bildirebilirler.

 

Editör: TE Bilisim