İYİ Parti Bolu İl Gençlik Kolları teşkilatı “3 Haziran Dünya Bisiklet Günü” etkinlikleri kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla Bolu’da da bisiklet etkinliğini düzenledi. Etkinliğe katılımcılar kendi bisikletleriyle eşlik etti.

Bolu Karacasu yolunda vatandaşlar ve partililerle birlikte İYİ Parti Bolu İl Gençlik Kolları teşkilatı “3 Haziran Dünya Bisiklet Günü” vesilesiyle bir araya geldi. Düzenlenen etkinliğe İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, İYİ Parti Bolu Gençlik Kolları İl Başkanı Sefa Yaman ve parti üyeleri de katıldı.

“AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK”

Türkiye’nin 81 ilinde düzenlenen etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş içinde yaşadığımız dönemde günlük koşuşturma içerisinde insanların hobiler edinmeye ihtiyacı olduğunu belirterek; “İYİ Parti Bolu İl Gençlik Teşkilatımız, Türkiye’nin 81 ilinde saat 11.00’da düzenlenen bir etkinlik tertipledi. Biz de İYİ Parti Bolu İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı olarak İYİ Gençlik’in bu organizasyonuna destek vermek amacıyla geldik. Amacımız farkındalık yaratmak. İçinde yaşadığımız dönemde günlük koşuşturma içerisinde insanlar hobiler edinmeye, bisiklete binmeye, motosiklete binmeye veya başka spor dallarıyla uğraşmaya vakit bulamıyorlar. Biz bu farkındalığı yaratmak amacıyla Bolu’daki İYİ Gençlik’e destek vermek gayesinde buradayız. Birazdan hep birlikte bisikletlerimizi süreceğiz. İnşallah güzel bir tur yapacağız” ifadelerini kullandı.

“BOLU GİBİ BİR YERDE BİSİKLET YOLLARI ÇOK AZ”

Avrupa’da ve dünya da bisiklet kullanımın yaygın olduğunu ancak Türkiye’de ise bisiklet kullanımın daha az olduğuna dikkat çeken İYİ Parti Bolu Gençlik Kolları İl Başkanı Sefa Yaman, “Bugün İYİ Parti Gençlik Kolları olarak 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü vesilesiyle Bolu Karacasu yolunda vatandaşlarımız ve partililerimizle beraber bugünün anlam ve önemine binaen dikkat çekmek amacıyla hem bisiklet hem de doğayı korumak için hep birlikte toplandık. İnşallah güzel bir gün olacak. Daha fazla etkinlikler yaparak hep beraber bisiklete önem çekmek istiyoruz. Çünkü Avrupa’da ve dünyada bisiklet kullanımı çok yaygın. Ama maalesef Türkiye’de bu durum az ve hatta Bolu gibi bir yerde bisiklet yolları çok az. Hem bunlara dikkat çekmek hem de daha iyi bir gelecek bırakmak adına mutluyuz” dedi.

“SAĞLIKLI YAŞAM VE ÇEVREYİ KORUMA ADI ALTINDA ETKİNLİĞİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Dünyada bisiklet kullanımının yaygınlaştığı belirten parti üyesi Harun Altındağ “3 Haziran Dünya Bisiklet Günü nedeniyle burada hep beraber bir etkinlik yapıyoruz. Sağlıklı yaşam ve çevreyi koruma adı altında etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Tüm dünyada bisiklet yaygın bir şekilde kullanılmaya başladı. Hem dünyadaki karbon emisyonu nedeniyle hem de sağlıklı yaşam için biz de Bolu’da bugün toplanarak hep birlikte bir etkinlik yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim