(Haber: Aynur Durukan)- İYİ Parti Bolu İl Başkanı Murat Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere seyyanen zam ve ikramiye kapısını kapatmasına tepki göstererek; “Suriyelilere gelince para akıtan, emeklilere gelince muslukları kapatan bir iktidara gereken cevap sandıkta verilecektir.” dedi.

 Milyonlarca emeklinin gözü kulağı, yapılması beklenen seyyanen zamda iken bu konuda bir adım atılmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekliye seyyanen zam ve ikramiye konusunda bir açıklamada bulunmamasını İYİ Parti Bolu İl Başkanı Murat Güler eleştirdi.

“EMEKLİLER SEYYANEN ZAM BEKLİYOR”

Murat Güler,  emekliler üzerinde hükümete yüklenerek; “Aldığı ücretle mevcut iktidar tarafından adeta açlığa mahkum edilen emeklilerimizin hakları halen daha yok sayılmaya devam ediliyor.10 bin lira emekli maaşıyla 5 bin lira kira veren bir vatandaşımız nasıl geçinebilir? Emekliler seyyanen zam bekliyor. Emekliler ikramiye bekliyor. Bu bayramda emeklilere 11 bin lira seyyanen zam, 7 bin lira ikramiye verilmesi gerekiyor. Ayrıca tüm emekli maaşları asgari ücret seviyesine çıkartılmalı. Suriyelilere gelince para akıtan, emeklilere gelince muslukları kapatan bir iktidara gereken cevap sandıkta verilecektir" ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE