Bolu Kent Konseyi, 10 Mayıs Salı günü başlayarak, 14 Mayıs Cumartesi gününe kadar sürecek İzzet Baysal Şükran Günleri’nin tüm detaylarını paylaştı.

Haber: Oğuzhan Eke

Pandemi nedeniyle bir süredir ara verilen İzzet Baysal Şükran Günleri, bu sene dolu dolu geçecek. Bolu Kent Konseyi tarafından organize edilen program kapsamında 4 gün boyunca Bolu’nun farklı yerlerinde düzenlenecek etkinliklerle Bolu’nun babası İzzet Baysal anılacak.

“ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURDUK”

Çalışmalar hakkında bilgi verilmek üzere Bolu Belediyesinde toplantı düzenlendi. Toplantıda bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Haşim Ulusoy, “İzzet Baysal Şükran Günleri’nin 33’üncüsünü bu sene kutlayacağız. Bunun için ocak ayın, 4-5 ay evvel bir çalışma grubu oluşturduk. O günden bu güne arkadaşlar hakikaten gayet iyi, güzel çalışmalar yaptılar. Zaten tecrübeli, liyakatli arkadaşlardan oluştu bu çalışma grubumuz” dedi.

“KENT KONSEYİ OLARAK DA 10’UNUNCU SENEMİZ”

Kent Konseyi olarak 10’uncu programı düzenlediğini belirten Ulusoy, “33’ücünsününü kutladığımız İzzet Baysal Şükran Günleri’nin bizim, Kent Konseyi olarak da 10’ununcu senemiz. 2012 yılında Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıda valilik, belediye, üniversite ve elbette Ahmet Baysal, o toplantıda 2013 yılından itibaren İzzet Baysal Şükran Günleri’nin Bolu Kent Konseyi tarafından yapılması kararlaştırılmış. Bu karar o zaman toplantıda da Bolu’daki tüm kurumların, Bolu Kent Konseyi’ne her türlü yardımı ve desteği yapacak şekilde karar alınmış. O günden bu güne bizden evvel dört başkan ve yönetimler var. Ben hakikaten onlara da çok teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlar son iki seneye kadar, hakikaten hizmeti yapmışlar. Kendilerine teşekkürü borç biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“SON İKİ SENE YETERLİ ÇALIŞMAYI YAPAMADIK”

Pandemi nedeniyle etkinliklere bir süredir ağırlık veremediklerini aktaran Ulusoy, “Bu Koronavirüs nedeniyle son iki sene yeterli çalışmayı yapamadık. Bu sene çok şükür iyi hazırlandık. Koronavirüs devam ediyor ama İzzet Baysal Vakfı’nın çalışmaları da devam ediyor. Ayın 14’ünde Mengen’de gastronomi yüksekokulunun devir teslim olayı var. Onu da topluma mâl edeceğiz. Ocak ayından bu yana çalışma grubu iyi, güzel çalışmalar yaptılar. Onlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“AYRINTILI BİR ÇALIŞMA SERGİLEMEYE ÇALIŞTIK”

Çalışmaların detayına ilişkin bilgi veren Kent Konseyi İzzet Baysal Şükran Günleri Komisyonu Başkanı Remzi Kocaman, “Kent Konseyi’nde iki yılda ara verildiği için; 2019, 2020, 2021 o tarihlerde ara verildiği için İzzet Baysal Günlerine, ‘Özel bir çalışma yapabilir miyiz?’ gayreti içerisine girildi. Kent Konseyi’nde İzzet Baysal Şükran Günleri’ne özel bir komisyon oluşturuldu. Gönüllülük esasıyla… Uyum içerisinde şu ana kadar ayrıntılı bir çalışma sergilemeye çalıştık. İlk iş bütün Kent Konseyi tarafları ile genel bir toplantı yaptık. İzzet Baysal Şükran Günleri’nde neler yapılabileceğini onların görüşlerine sunduk” açıklamasında bulundu.

“MEVLİD-İ ŞERİF İLE BAŞLIYOR”

Programın 10 Mayıs günü başladığını açıklayan Kocaman, “Belirtilen esaslar içerisinde ve 10 Mayıs hangi güne rastlıyorsa o akşam Mevlid-i Şerif ile başlıyor. Onun ön hazırlığı da ona göre yapılıyor, Yıldırım Beyazıt Camii’nde. Vakıf ile İl Müftülüğü arasında organize edilen bir konu. Daha sonra da 11 Mayıs’ta Atatürk’ümüzün anıtından İzzet Baysal Anıtı’na saygı yürütüşü şeklinde başlayan bir program. ‘Bunun içini nasıl doldururuz’u kurum temsilcileriyle ayrıntılı olarak, günlerce görüşerek, şimdi sunduğumuz program ortaya çıktı” kelimelerini kullandı.

“EKSİKSİZ BU PROGRAMI YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Programı eksiksiz yerine getirmeye çalışacaklarının altını çizen Kocaman, “Güzel, ayrıntılı bir çalışma yaptık. Burada kurumlarla iş birliğimiz gayet sıcak, yakın ve ilgili şekilde sürdü. Son şeklini verdik. Bolu halkının gerekli duyarlılığını göstererek, her zaman yakındığımız, ‘Çok katılım olmuyor’ gibi şeyleri nasıl ortadan kaldırırız? Bir diğer taraftan da bu tür etkinlikler caddede yapıldığında, gözleme yapmadan tutun diğer her şeylere dönüşüyordu. ‘Bunun seviyesini nasıl tuttururuz?’ Bolu halkının bir diğer özlemi de panayır özlemi de var. Onların hepsini bir aradan kaldırıp… Bir diğer önemli kısmı da bu çok resmi bir program değil. Yarı resmi, sivil toplum örgütleri ile de uyum sağlayan bir program. Eksiksiz bu programı yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

“DRONLA ÇEKİMLER YAPILACAK”

Kocaman, etkinliklerin kayıt altına alınacağını ve ilerleyen yıllarda da bu kayıtların göz önünde bulundurulacağını belirterek, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Hem sportif yarışmalar var, koro çalışmaları var. Üniversitemizin etkinlikleri var ama bu yıla özel farklı kazandırdığımız dronla çekimler yapılacak ve bu yıldan itibaren özellikle biz hafıza oluşturmaya çalışıyoruz. Hem belediyemizde hem valiliğimizde hem üniversitemizde bir bellek oluşsun, arşivlensin bu bilgiler, daha sonraki yıllarda da farklılıklar değerlendirsin. ‘Ne yapılırsa daha iyi olur’ gözden geçirilmesi sağlansın diye… Yine planör uçuşlarıyla cadde üzerinde, o güne farklı bir anlam katmaya çalışılacak. Çok boyutlu her ayrıntısı gözden geçirdiğimiz bir program ortaya koymaya çalıştık.”

33’üncü İzzet Baysal Şükran Günleri programı şu şekilde:

10 Mayıs Salı – Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası (Yıldırım Beyazıt Camii / Akşam Yatsı Ezanı Arası)

11 Mayıs Çarşamba 

  • Açılış Töreni ve Şükran Yürüyüşü (Anıt Park / Saat 10:00)
  • İzzet Baysal Anıtı Çelenk Sunumu ve Konuşmalar (İzzet Baysal Anıtı / Saat 10:45)
  • Sportif Yarışmalar, Gösteriler ve Ödül Töreni (17 Temmuz Spor Salonu / Saat 15:00)
  • Aşk ve Neva Türk Sanat Müziği Konseri ( BAİBÜ Bordo Salon / Saat 20:30)

** Gün içerisinde Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği ile Türk Hava Kurumu tarafından “İzzet Baysal’a Şükran” uçuşu gerçekleştirilecek.

12 Mayıs Perşembe 

  • Sanatsal ve Kültürel Etkinlikler (Saat 10:00)

Fotoğraflarla İzzet Baysal (Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi)

Anaokulları Halk Oyunları Gösterisi (Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi)

Oryantiring Yarışı (Anıtpark)

Stantların Açılması (Kent Meydanı , İzzet Baysal Caddesi)

  • Halk İkramı (Demokrasi Meydanı /Saat 12:30)
  • İzzet Baysal ve Eserleriyle Bolu Ödül Töreni (Necip Fazıl Kültür Merkezi / Saat 16:00)
  • Köroğlu Türk Halk Müziği Korosu Konseri (Necip Fazıl Kültür Merkezi / Saat 20:30)

13 Mayıs Cuma 

  • Sorumluluk Ödül Töreni (Bolu Ticaret ve Sanayi Odası / Saat 11:00)
  • Sağlık ve Hemşirelik Paneli ( Necip Fazıl Kültür Merkezi / Saat 14:00)
  • Sağlık Eğitim Öğrenci Materyalleri Sergisi ( Necip Fazıl Kültür Merkezi / Saat 14:30
  • Türk Sanat Müziği konseri (Necip Fazıl Kültür Merkezi / Saat 20:30)

 14 Mayıs Cuma 

  • BAİBÜ Mengen Gastronomi ve Aşçılık Meslek Yüksekokulu Kampüs Devir Teslim Töreni (Mengen İzzet Baysal Kampüsü / Saat 14:00)
Editör: TE Bilisim