Deva Partisi Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Deva Partisi kadın üyeleri ile bir araya gelerek; “Biz kadına değer veren bir partiyiz, kadın kotası %35 biliyorsunuz. Her geçen gün üye sayımız artıyor. Kadın her şeyden önce önemli. Kadın toplumu yetiştirir, çocuğu yetiştirir.” dedi.

Haber: Cansu Gürz

Deva Partisi Bolu İl Merkez binasında başlayan toplantıya Deva Partisi Bolu İl Başkanı Nadir Gürkan Yetkin, Merkez İlçe Başkanı Reşat Ateş, Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ve parti üyeleri katıldı.

Bir araya gelen kadın üyeler yalnızca partinin kadın politikaları üzerine değil gündelik sorunlarından da bahsederek kaynaştı.

 “DEVA PARTİSİ KADINA POZİTİF AYRIMCILIĞIN EN ÜST SEVİYEDE OLDUĞU BİR PARTİMİZ”

Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarına işaret eden Başkan Nadir Gürkan Yetkin kadın üyelerden özellikle destek istediğini belirterek, “Değerli misafirlerimiz Deva Partisine hepiniz hoş geldiniz. Bu akşam sizleri burada misafir etmekten son derece büyük keyif aldık. İnşallah sizlerde bizleri tanımışsınızdır. Ben her birinizden ayrı ayrı şöyle bir istirhamım olacak. Zor günler geçirdiğimiz şu günlerde, her birinizin desteğine ihtiyacımız var. Bildiğiniz üzere eğer takip ediyorsanız Deva Partisi kadına pozitif ayrımcılığın en üst seviyede olduğu bir partimiz. Bu ülkenin en kötü zamanlarında sizlerin desteği ile kara bulutları dağıtacağımıza inanıyoruz. Her birinizin desteğine ihtiyacımız var. Bizler için elinizden geleni yaparsanız, yarınlarımız için elinizden geleni yaparsanız çok memnun olacağım.” ifadelerine yer verdi.

Kadın elinin değdiği her şeyi güzelleştirdiğini belirten Merkez İlçe Başkanı Reşat Ateş kadın üyelere inandığını söyleyerek, “Kadınların önemi çok önemli. Sizlerin el atmadığı işler maalesef kötü oluyor. O yüzden sizin bu işe gönül vereceğinize inancımız tam. Sayenizde inşallah geleceğin partisi olacağına inancımız da tam. Deva kadında!” dedi.

 “KADINA DEĞER VERDİĞİ, VERİLECEĞİ İÇİN BURADAYIM”

Emine Davarcıoğlu partisinin kadın kotasının %30’un üzerinde olduğunu vurgulayarak, “Deva Partisi biliyorsunuz çok kısa zaman oldu kurulalı. Yani 2 yıl oldu ama Bolu’da teşkilatlanması Ocak ayında başladı. Ben de Deva Partisinde kadın politikaları başkan yardımcısıyım. Tabi ki her geçen gün üye sayımız artıyor ama bu üyelerin birbirleri ile kaynaşması, birbirleri ile tanışması, birbirlerini tanıması, çalışmalara daha hız vermemiz amacıyla onları burada topladık. Biz tabi ki onları tanıyoruz ama onların da birbirini tanıması, birbirleriyle kaynaşması için burada bir aradayız. Tabi ki hepsi Deva Partili olmayabilir, diğer arkadaşlarımızda var. Biz kadına değer veren bir partiyiz, kadın kotası %35 biliyorsunuz. Ben de kadına değer verdiği, verileceği için buradayım. Kadın her şeyden önce önemli. Kadın toplumu yetiştirir, çocuğu yetiştirir. Nihayetinde kadın bir anadır. İnanın analar bu ülkeleri yönetse savaşlar olmaz bir mutlaka bir anlaşma yolunu buluruz diyorum” şeklinde konuştu.

“BU PARTİNİN ALICISI VAR”

Kadınlara yönelik birçok projelerinin bulunduğunu ve çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan Davarcıoğlu,“ Bizim çeşitli projelerimiz var. Örneğin yüz kapı projesi var. Bu yüz kapı projesinde kapılara gidiyoruz, kapılarda kişilerle görüşmeler yapıyoruz. Hiçbir kapıdan bu güne kadar ters dönmedik. Herkes büyük bir sevgiyle kucaklıyor. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Bu nedenle ben diyorum ki bu partinin alıcısı var” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim