Kurbanlarını kesen vatandaşlar, bayramın ilk iki günü etlerini çektirmek için kasaplara akın attı. Bayram’ın üçüncü gününde kasaplardaki yoğunluk azaldı.

Haber: Oğuzhan Eke

Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde ikindi ezanı itibariyle kurban kesimi bitiyor. Bayramın ilk iki gününde kurbanlarını kesenler ise etlerini parçalatmak ve kıyma çektirmek için kasaplara akın etti. Gün boyu yoğun bir şekilde çalışan kasaplarda artık sakinlik yaşanıyor.

Kurban Bayramı’nı kazasız bir şekilde atlattıklarını belirten Köksalan Et’in sahibi Ahmet Köksalan, “Bu bayram güzel geçti. Pandemide herkes aşısını oldu biraz daha rahatlama oldu. Kurban Bayramı geçen seneyle aynıydı.  Herkes kesti kurbanını, Allah kabul etsin. İyiydi, şükürler olsun kazasız belasız atlattık. Önemli olan da o” dedi.

Yoğunluğun azaldığını da belirten Köksalan, “Kurban Bayramı yoğunluğu birinci, ikinci gün oluyor. Zaten üçüncü gün ikindi namazına kadar kesme zorunluluğu var. Üçüncü gün azalıyor. İlk üç gün bitiyor. Herkesin işi görülmüş oluyor. Dördüncü gün nadir, hani evinde buzdolabında yeri olmaz, paylarını dağıtmak için bizi de beklettikleri oluyor. Biz de elimizden geldikçe payını bekletiyoruz, onlar da dağıtıyorlar” ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların et satın alarak, Bayram içerisinde bağış yaptığını da belirten Köksalan, “Çoğu kişi bağış yapıyor. Bu bağış özelliği 4-5 senedir arttı. Herkes arife günü, Kurban Bayramı’ndan bir gün önce etini alıyor, Kurban’da bağış yöntemiyle çözüyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim