İlimizin farklı noktalarında New Jersey tipi yol bordürü kullanarak yapılan kavşaklar, vatandaşların tepkilerine yol açtı. Konuyla ilgili konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, New Jersey tipi kavşakların, Ankara tipi bordürlü kavşaklara döndürüleceğini söyledi.  

Haber: Oğuzhan Eke

Kalınlığı ve büyüklüğüyle ön plana çıkan Amerikan filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz New Jersey tipi yol bordürleri, Bolu’nun farklı noktalarındaki kavşaklarda kullanıldı. Oldukça geniş yer kaplayan bu bordürlerle ilgili Bolulu vatandaşların memnun olunmadığı Bolu Belediye Meclisi’nin AK Partili üyesi Kamuran Avcı tarafından dile getirildi.

ESKİ USULE GERİ DÖNECEĞİZ”

Avcı’nın dile getirdiği konuya Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan cevap verdi. Bolu halkının yeni bordürleri beğenmediğini ve Ankara tipi bordürlere geri dönüş yapılacağını aktaran Belediye Başkanı Özcan, “Mudurnu yolundaki kavşak, Sümer-Tepecik sınırındaki kavşak ve My Dream’ın olduğu yerdeki kavşaklar değişecek. Biz burada güzel bir şey yapmaya çalıştık olmadı. New Jersey’lerle dönelim dedik ama insanlar eski tip kavşaklara alışmış, Ankara bordürüyle, kenarında dönüş payı bırakılan, bordür taşıyla örülen. O kavşaklar değişecek. Eski usule geri döneceğiz. Ama mesela My Dream’ın orada, köşedeki eve gireceğiz, iznini aldık. Oralar yeni oturacak, MOBESE kamerasının falan yerleşmesi gerekiyordu. Apar-topar konuldu” dedi.

“TIR NORMAL BİR ARAÇ DEĞİL”

Kavşaklarda dönemeyen TIR’lara ilişkin de açıklama yapan Başkan Özcan, “Şuna katılmıyorum, büyük araçlar dönmekte zorlanıyor. Arkadaşlar bunun bir hesabı, kitabı var. Karayolları Kitabı’nda. Diyor ki, ‘Otomobil’in dönebilmesi için minimum 6 metre çapında olacak.’ Minibüs’ün dönebilmesi için minimum 9 metre çapında olacak. Otobüs ve TIR’ın dönebilmesi için de 12 metre, otobüs için 10 metre herhalde. TIR için de 12 metre. Bizim zaten kavşaklarımızın önemli bir kısmı 12 metrelik kuralı sağlıyor. Ancak şunu hep söylüyorum. TIR normal bir araç değil” ifadelerini kullandı.

“GEREKLİ DÜZELTMEYİ YAPACAĞIZ”

Gerekli düzenlemenin yapılacağını aktaran Özcan, “Boluluların şu lafına çok şaşırıyorum ve üzülüyorum. ‘TIR dönmez buradan.’ Kardeşim TIR’ın ne işi var ara sokaklarda. TIR normal bir araç değil ki, TIR zaten şehir içine girsin istemiyoruz ki. Kim istiyor? Gelsin orada 2 hamlede dönsün ki bir daha oraya gelemesin. Ana yolları kullansın. Geniş bulvarlar açtık. Ama onun dışında belediye otobüslerimizin, normal kamyonların dönüşüne engel hali hazırda bir göbeğimiz yok. Bazılarında TIR dönüşü ile ilgili sıkıntı var. Ama bazı göbeklerimizi yeniden ele almamız lazım. Feridun Bey’in fikri bize çok güzel gelmişti ama görüntüde çok güzel durmadı ve ya alışılmış durmadı. Onu kabul ediyorum. Onlarla ilgili gerekli düzeltmeyi yapacağız”

Editör: TE Bilisim