Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, yüz yüze eğitimin başlayabilmesi ve sürdürülebilmesi için okullarda bir an önce hazırlıkların tamamlanması gerektiğini söyledi. Gezici, aşılanmanın da hızlıca tamamlanmasının önemine değindi.

Haber: Aslı Akış

Çocukların eğitimi ve sağlığı ile ilgili çağrıda bulunarak okulların açılması için devletin bütün imkanlarını seferber etmesini ifade eden Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, 1,5 yıldır eğitimden uzak olan öğrenciler ve öğretmenlerin haklarına vurgu yaptı.

“AŞILANMA HIZLA TAMAMLANMALI”

Gezici, yüz yüze eğitim ile ilgili alınan kararların veliler, öğrenciler ve öğretmenlerce esas alınarak hayata geçirilmesine dikkat çekerek; “Yüz yüze eğitimin başlaması ve sürdürülebilmesi için öğrencilerin yüz yüze eğitim hakkı, eğitim emekçileri ve öğrencilerimizin hakları için; aşılanma hızla tamamlanmalı, eğitim kurumlarındaki tüm eğitim emekçileri ve 12 yaş ve üzeri tüm çocuklarımız aşılanmalıdır. Tüm eğitim kurumlarında gerekli fiziki koşullar sağlanmalı, havalandırma, yeterli derslik, temizlik, hijyen, koruyucu malzeme sağlanmalı, düzenli test, yapılmalıdır.

“KAYBEDECEK BİR GÜNÜMÜZ DAHİ YOK”

Yeterli öğretmen ataması bir an önce yapılmalıdır. Yüz yüze eğitim için acilen ek bütçe ayrılmalıdır. Eğitim ile ilgili alınacak tüm kararlar bilim insanlarının, velilerin, eğitimcilerin söz ve karar süreçlerinin esas alınması ile birlikte yaşama geçirilmelidir. Kaybedecek bir günümüz dahi yok!” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim