Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında iki önemli konu gündeme alındı. İlk konu; Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Batı Karadeniz bölgesinde ilk kez gerçekleştirilecek olan Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nın (BATIKAF) hazırlık çalışmaları. İkinci konu olarak Genç İstihdamına Destek Paketi hakkında görüş alışverişinde bulundu.

GENÇ İSTİHDAMINA DESTEK PAKETİ

KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, KOSGEB tarafından hazırlanan gençlerin istihdama katılmalarını kolaylaştıracak proje hakkında Rektör Alişarlı’ya bilgi verdi.

Projeye göre, Genç İstihdamına Destek Paketi kapsamında hem işletmeler hem de genç mezunlar fayda görecekler. Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nın yeni aşaması olan projeye göre, genç, yeni mezun ve kadın istihdamı hedefliyor. Program kapsamında işletmeler, belirlenen sektörlerde, 1981 ve sonrası doğumlu, daha önce hiç çalışmamış veya son 3 yılda 6 aydan fazla çalışmamış yeni personeli istihdam edebilecek.

Destekten, üniversite mezununun yanı sıra mesleki veya teknik lise mezunu olan kişileri istihdam eden işletmeler yararlanabilecek.

İşletmelerden, kriterlere uygun yeni bir personeli 12 ay boyunca istihdam etmeleri istenecek. Desteği kullanmak isteyen işletmelerde aranacak bir diğer önemli kriter de son 12 aydaki ortalama istihdamını koruması olacak.

Şartları sağlayan mikro ve küçük işletmeler, istihdam edecekleri her bir personel için 100 bin lira geri ödemeli destek alacak. Mikro işletmeler 2, küçük işletmeler de 5 personele kadar bu desteği kullanabilecek. İşletme sahibinin veya işe alınan personelin kadın olması durumunda destek üst limiti 110 bin liraya çıkacak.

 “KARİYER FUARI’NIN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR”

Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta ile BATIKAF hazırlıkları konusunda da görüş alışverişinde bulunan Rektör Alişarlı; Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, öğrenci ve mezunlarımızı kamu ve özel sektör temsilcileri ile bir araya getirecek çok önemli bir kariyer fuarı olduğunu vurguladı. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde hız kesmeden devam eden hazırlık çalışmalarının, katılımcı, firma ve sponsorluk, hizmet temin, kariyer etkinlikleri, tasarım, iletişim ve tanıtım alanlarında akademik ve idari personelden kurulan güçlü ekipler tarafından yürütüldüğünü söyledi.

 ALİŞARLI, GENÇLERİN KARİYER SİSTEMİNE MUTLAKA KAYIT OLMALARINI TAVSİYE ETTİ

Rektör Alişarlı, öğrenci ve mezunlarımızın, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin “Yetenek Her Yerde” sistemine kayıt olarak, alanlarında seçkin ve öncü kamu ve özel sektör kuruluşlarının iş fırsatlarını aracısız ulaşıp değerlendirebileceklerini vurguladı.

“Yetenek Her Yerde” sisteminin önemine dikkati çeken Alişarlı, henüz kariyerlerinin başında olan gençlerin kariyer sistemine mutlaka kayıt olmalarını tavsiye etti.

Editör: TE Bilisim