Bolu'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi tamamlanan sağlık çalışanı alkışlar eşliğinde evine gönderildi.

Bolu'da Refika Baysal Toplum Sağlık Merkezi'nde memur olarak çalışan Veysi Aktürk, yüksek ateş ve kuru öksürük şikayetiyle hastaneye başvurdu. Veysi Aktürk'e koronavirüs testi yapıldı. Testleri pozitif çıkan Veysi Aktürk tedaviye alındı. Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 15 gün süren tedavinin ardından Veysi Aktürk sağlığına kavuştu. Veysi Aktürk, sağlık çalışanlarının alkışları eşliğinde hastaneden taburcu edildi.

“HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ TÜRKİYEM”

Koronavirüs tedavisinin ardından taburcu edilen Veysi Aktürk, yazdığı mektupla meslektaşlarına teşekkür etti.

Mektubu, hastane Başhekimi Uzm. Dr. Erdal Dilekçi'ye teslim eden Aktürk, mektubunda özetle şu ifadelere yer verdi:

"En büyük zafer hiç düşmemek değil, düştüğünüz zaman ayağa kalkmayı bilmektir. Moral, azim, sabır, zafere ulaşmamızda ilk şarttır. Bizler annemizi, babamızı hep geride bıraktık. Bizler bugün olduğu gibi dün de hep vardık. Hepimiz zaten maskeli, eldivenli, boneli ve önlüklüydük. Bizler hep sustuk, hep işimize, sağlığa baktık.

Unutmayın, fırtınanın şiddeti ne olursa olsun martı sevdiği denizden asla vazgeçmez. İşte biz sağlık personeli de martı misali bu mesleğe aşığız. Vazgeçmek yok, yenilmek yok, pes etmek yok. Hastanemizde tedbirler alınmış, planlar yapılmış, her şey bir plan dahilinde. O yüzden sizi ve ekibinizi gönülden tebrik ediyorum.

Elbette çok mutluyum çünkü tekrar aranıza dönmekten onur duyuyorum. Koronavirüsü sadece ben değil, hep birlikte yendik. Demek ki bu illet yenilmez değilmiş. Hep birlikte başardık çünkü bizler sessiz savaşçılarız. Diyorum ki, panik yok, ümitsizlik yok, ölmek yasak. Hep birlikte başaracağız Türkiyem."

Aktürk, mektubunda diğer hastane personeline minnettarlığını da dile getirdi.

“CORANAYI HEP BİRLİKTE YENDİK”

Sağlık memuru Veysi Aktürk, Hastaneden taburcu olduktan sonra sosyal medya hesabından da bir paylaşımda bulunarak;  “Tedavi gördüğüm Fizik Tedavi Hastanesinden bugün taburcu oldum. Hastane hizmeti ile ilgili yazdığım mektubu Başhekim Sn. Erdal Dilekçi hocama takdim ettim. Beni Uğurlayan Sağ.Hiz.Başkanım Sn.Mehmet Balcı'ya, İş adamı abim Sn. Ali Mutluer'e, Başhekim Erdal hocama, BAİBÜ Başhekim yardımcısı Yard.Doç.Dr.Mehmet Kayhan hocama, Hastane Müdürlerim Arzu hanım ve İbrahim bey kardeşime, Sağlık-Sen Başkanım Sami Yılmaz ve Değerli dostum Yusuf Bozdoğan, İsmail Hakkı kardeşim, Nöbetçi Hemşire hanım kardeşlerime, bu sure içerisinde Dualarını esirgemeyen Abilerime, aileme siz kıymetli dost, ahbap ve kardeşlerime ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Coranayı Sadece ben değil hep birlikte yendik, birlikte başardık. Ve yine diyorum ki "Panik yok, Ümitsizlik yok, Ölmek yasak. Hep birlikte başaracağız, “Türkiye” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim