Bolu’da hastalıkların erken teşhisi için Başlatılan “Sağlıklı Hayat İçin Bizim Köyde Buluşuyoruz” projesi kapsamında sağlık ekipleri son olarak Mengen Pazarköy köyünde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi.

Haber: CANSU GÜRZ

Bolu Valiliği koordinesi İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde; uzman doktorların katılımıyla hastalıkları erken teşhis etmek, köylere yerinde sağlık hizmeti vermek amacıyla başlatılan “Sağlıklı Hayat İçin Bizim Köyde Buluşuyoruz” projesi devam ediyor.

Uzman hekimlerin ulaştığı köyde; kardiyoloji, nöroloji, genel cerrahi, ortopedi, enfeksiyon hastalıkları, göz, fizik tedavi, dahiliye, aile hekimi, kulak burun boğaz hastalıkları gibi farklı branşlardan uzman doktorların muayene, tetkik ve tarama yaptı.

Ayrıca köyde, mobil kanser tarama, evde sağlık, psikolog, çocuk gelişim uzmanı, diyetisyen, diş muayene ve tarama, sigara bırakma, aşı, Mhrs randevu gibi birçok hizmet verildi.

Yaşlı ve yatalak hastalar ise evlerinde kontrol edildi. Daha ileri seviyede muayene ve tedavi ihtiyacı olan vatandaşlar için de randevu oluşturuldu.

Sağlık hizmetinden yararlanan köy sakinleri, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

PROJE BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da geçtiğimiz ay Bolu’nun Mudurnu ilçesindeki Uzunçam köyünde hastaneye gidemeyen vatandaşların, köye götürülen mobil sağlık hizmeti kapsamında, uzman hekimlerce muayene edildiği görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Projenin ilk ayağı Göynük ilçesindeki Güney Çalıca köyünde, ikincisi ise Mudurnu'nun en uzak köyü Uzunçam köyünde yapılmıştı.

 

Editör: TE Bilisim