Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Orhan Fırat, Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık'ta başlayacak zorunlu kış lastiği uygulamasını hatırlatarak kış lastiği uygulamasının can ve mal güvenliği açısından önemli olduğunu bildirdi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kullanılması gereken kış lastiği uygulaması yarın başlıyor ve 1 Nisan 2022'ye kadar devam edecek.

Kurala uymayan araçların sürücülerine 846 lira ceza kesilecek. Kış lastiği takmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2022 itibarıyla güncellenecek.

HAYATİ ÖNEMİ ÇOK CİDDİ SAFHADADIR”

Sürücüler için büyük önem arz eden kış lastiğine ilişkin konuşan Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Orhan Fırat, “Malumunuz 30 Kasım- 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluğu vardır. Bu kış lastiği uygulaması bizim ve sürücülerimiz için çok büyük bir önem arz etmektedir. Lütfen bunu hafife almayalım. Çünkü hava ve yol şartlarına göre her lastiğin kendine göre bir tutuş önemi vardır. Bu konuda hayati önemi çok ciddi safhadadır” ifadelerini kullandı.

“KIŞ LASTİĞİNİ MUTLAKA TAKMALILAR”

Fırat, kimsenin mağdur olmaması için kış lastiği taktırmaları tavsiyesinde bulunarak, kış lastiği taktırmamanın cezası olduğun değindi.  Fırat; “Kış lastiği takmamanın da cezası da yüksek bir meblağdadır. Kimsenin mağdur olmaması için bütün sürücülerimizin kış lastiğine önem vermeleri ve hayata bağlanmalarını tavsiye ediyorum. Bu konuda vatandaşlarımızın da tüm ticari araçların ve hususi araçların olmak üzere kış lastiğini mutlaka takmaları kendilerinin lehine olacağını şimdiden belirtmek istiyorum. Değerli sürücülerimiz kar lastiği takmamanın cezası yılbaşından sonra belli oranda artacaktır. Sürücülerimizin bu cezalardan etkilenmemesi için kar lastiği takmalarında fayda vardır” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE ŞOFÖRLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

Fırat, 30 Kasım Türkiye Şoförler gününü kutlayarak, “Türkiye Şoförler günümüzün tüm esnaflarımıza, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını tebrik eder, sağlıklı günler dilerim” dedi.

Editör: TE Bilisim