Bolu Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı birinci birleşimi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıda Başkan Özcan, Bolu Belediyesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ortaklığında üretimi yapılan kültür mantarı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 Bolu Belediyesi’nin mantar üreticiliğini teşvik etmek amacıyla ikinci hasadı gerçekleştirilen Kültür Mantarı, ‘Mantaradam’ ismiyle satışa sunuldu. Konuyla ilgili bilgi veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2 tona yakın mantarın teslimatının yapıldığını ve iyi bir kar elde ettiklerini söyledi.

“2 TON CİVARINDA TESLİMAT YAPTIK”

Bolu Belediyesi tarafından ikinci hasadı gerçekleştirilen kültür mantarının paketlenerek ‘Mantaradam’ ismiyle raflarda satışa çıktığını duyuran Başkan Özcan; “Bu mantarları üniversitemizde ürettik. Yeni üretim yerlerimiz faaliyete geçecek. Birkaç gün itibariyle de bir ülke genelinde hizmet veren bir market zinciri ile anlaştık. ‘Mantaradam’ markasıyla raflarda satışa çıktı. Bu bizim kendi markamız. Şu anda marketin raflarında satışı yapılıyor. 2 ton civarında teslimat yaptık. İyi de para kazandık. Bereketi kaçmasın diye söylemiyorum” diye konuştu.

“BİNLERCE TON MANTAR ÜRETİP SATACAĞIZ”

Başkan Özcan, kültür mantarı üretimini binlerce tona çıkarıp büyük marketlere satış garantisi vermek istediklerini belirterek, “Halk Eğitim Merkezi ile ortak bir kurs düzenledik. Ciddi bir talep var. Bizim bu talebi karşılayabilmemiz için satış garantisi almamız lazım. Biz bir market ile 30 ton karşılığında bir anlaşma yaptık, bunu 300 tona çıkarmaya çalışıyoruz. Büyük marketlerle de anlaşmak istiyoruz. Bir marketin genel müdürü Bolulu bir kardeşimiz. Onunla konuştum, o da memnuniyet ile karşıladı. Destek vermek istiyor. Benim amacım binlerce tona çıkarmak. Binlerce ton satış garantisini alalım, binlerce tonluk üretim yaptıralım. Bin ton mal satabilirken 5 bin top üretirsek 4 bin ton elimizde kalır. Bu da bizi zora sokar. Alım garantisi de vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KOOPERATİFİMİZ TÜRKİYE’DE ÇOK KONUŞULACAK”

Kurdukları kooperatifin çok ses getireceğini de dile getiren Başkan Özcan; “Belediye dışında bir vatandaşımız daha üretti. 12 kişi hemen üretim yapmaya başlamaya hazır. Bununla ilgili biz kendi iç mevzuatımızı da oluşturduk. Ürünlerin kalitesi ile fiyatlandırma çalışması yapıyoruz. Ya vatandaşa diyeceğiz ki; ‘Biz sana fidesini verelim. Sen üret, hasadını yap, biz sana para verelim'. Ya da vatandaş fidesini kendisi alır, üretir, fiyatı daha farklı olur. İki değişik modelle de çalışacağız. Bu çalışmalarla birlikte kooperatifimiz çok ses getirecek. 5 yıllık görev sürem boyunca bu kooperatifin tüm Türkiye’de çok konuşulacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim