(Haber: Aslı Akış) - Milliyetçi Hareket Partisi'nin Bolu Belediye Başkan adayı İlhan Durak, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi Engelsiz Çay Bahçesi'nde sivil toplum kuruluşlarıyla buluştu. Karaçayır Mahallesi'nde Köroğlu Engelsiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Bolu Umut Işığı Engelliler Gençlik Kulübü Derneği yöneticileri ve üyeleriyle bir araya gelen Durak, engelli vatandaşların en büyük sorunlarından biri olan korumalı iş yerleri konusunu gündeme taşıdı.

Dernek yöneticilerinin sorunlarını dinleyen Durak, projelerini anlatarak Engelsiz Kent Bolu projesini vurguladı. Bu kapsamda engelsiz taksi uygulamasını yaygınlaştırarak, engelli vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını daha hızlı ve güvenli bir şekilde karşılamayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca belediyede engelli kardeşlere daha fazla iş imkanı sağlanacağını ve özel sektör kuruluşlarının engelli istihdamına öncelik vermesi durumunda vergi indirimi uygulanacağını söyledi.

Dernek yöneticileri en büyük sorunları olan korumalı iş yeri konusunu MHP Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak’a iletti.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE İŞ İMKANI SAĞLANACAK”

Durak’ta dernek yöneticilerine söz vererek;  “Projelerimizi açıkladık biliyorsunuz. En önemli projelerimizin biri de Engelsiz Kent Bolu projesi. Sevgi ve ilginin tüm engelleri aşacağına inanarak Bolu’muzu Engelsiz Bir Kent haline dönüştüreceğiz. Engelsiz taksi uygulaması yaygınlaştırılarak, engelli kardeşlerimizin ulaşım ihtiyaçlarının daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde karşılanması sağlanacak. Engelli kardeşlerimize belediyede daha fazla iş imkanı sağlanacak. 

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Ayrıca özel sektör kuruluşlarının, engelli bireylerimizin istihdamına öncelik sağlaması halinde, bu kuruluşlarımız için belediye vergilendirmelerinde indirim uygulaması sağlanacak. Bunların yanı sıra sizin talebiniz doğrultusunda da korumalı iş yerleri için söz veriyorum. 1 Nisan’dan sonra bunun için hemen adım atacağız ve sizler için hayatı kolaylaştırabilmek adına elimizden geleni yapacağız. Hiç şüpheniz olmasın” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE