(Haber: Oğuzhan Eke) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak, partisinin belediye meclis listesine dair, “Çok güzel belediye meclis üyelerimiz var. Güzel bir ekibimiz var. Onları tercih ederken siyasi görüşüne hiç bakmadım. İçinde sosyal demokrat da var, AK Partili de var, CHP’li de var diğeri de var” dedi.

Bolu’da bulunan bir otelde Bolu Kamu – Sen’e bağlı sendika temsilcileri ve üyeleriyle bir araya gelen MHP Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak, projelerinden ve çalışmalarından bahsetti. Bolu Belediyesinin bütçesine dikkat çeken Durak , “Bolu’nun bütün bütçesini 320 bin nüfusu olan, insanlar gerçekleştiriyor. Üretemiyoruz ki, Bolu’nun gayrisafi milli hasılaya yıllık katkısı eki 36 milyon Dolar. Üretmiyoruz. Sürekli de tüketmeye devam ediyoruz. Bütçemiz de abesle iştigal bir durum var. 2.4 milyar Lira bütçemiz var. Bu bütçe Türkiye’deki en büyük 3 bütçeden bir tanesi. 51 tane küçük şehrin arasında ilk 3 bütçeden bir tanesi” dedi.

“D-100 KARA YOLUNU BİR SOKAK GİBİ KULLANIYORUZ”

Bütçeye rağmen Bolu’ya yeterli yatırımın yapılmadığını belirten Durak, “Beklenen bütçe Bolu’da gerçekleşiyor. Fakat hala ulaşım sıkıntımız var. Hâlâ D-100 kara yolunu bir sokak gibi kullanıyoruz. Burası bir sokak değil. Şehirlerarası ulaşım yolu… Hala bir kültür merkezimiz bile yok. Var elimizde bir tane Necip Fazıl Kültür Merkezi, maalesef sesi ışığı sahnesi yetersiz. Artık bir yerlerden başlamamız lazım” diye konuştu.

“UZAY TEKNOLOJİSİ, ROBOTİK KODLAMA, YAPAY ZEKÂ, META EVREN EĞİTİMİNİ VERELİM”

Durak, gençlere yönelik vaatte bulunarak, “Gençlerimize, gelecek nesillerimize bir şeyler sağlamak için mücadele etmek lazım Bilim Bolu açalım, gençlerimize uzay teknolojisi, robotik kodlama, yapay zekâ, meta evren… Bunların eğitimini verelim. Gençlerimize, ‘Projeni hazırla, gel belediyede birlikte tamamlayalım’ diyelim… Olmaz mı?” ifadelerini kullandı.

“ONLARI TERCİH EDERKEN SİYASİ GÖRÜŞÜNE HİÇ BAKMADIM”

Durak, konuşmasında partisinin belediye meclis listesinde farklı partilerden isimler de olduğunu söyleyerek, “Çalışırım, uğraşırım, mücadele ederim ama hak yolda. Hak yolda yanacağız, hak yolda kavrulacağız, hak yolda gideceğiz. Ben bunu yaparım. Çok güzel belediye meclis üyelerimiz var. Güzel bir ekibimiz var. Onları tercih ederken siyasi görüşüne hiç bakmadım. İçinde sosyal demokrat da var, AK Partili de var, CHP’li de var diğeri de var. Önemli olan ne biliyor musunuz? İyi insan, doğru insan, dürüst insan... Eğer iyi insan, dürüst insan, doğru insan bir araya gelirse, kamu yararına mücadele verilir. Bolu’nun dertleriyle dertlenir” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE