(HABER: ASLI AKIŞ)- MHP Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Bolu için hayata geçireceği 60 Projeyi geniş kapsamlı bir toplantı ile tanıttı.

31 Mart yerel seçimleri öncesi seçim çalışmalarını hızlandıran MHP Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak, sosyal-teknik proje ve vaatlerini kamuoyuna açıkladı.

Büyük bir coşku ve yoğun bir katılımla Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlenen proje tanıtım törenine; MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, MHP Bolu İl Başkanı Ayhan Çelikkol, Merkez İlçe Başkanı Selami Taşdöven, KAÇEP Başkanı Sema Gülen, Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Cihan Özkalem, ilçe belediye başkan adayları,  MHP İl Genel Meclisi ve belediye meclis üyeleri, İl ve ilçe teşkilatları, ilçe ocak başkanları, birçok STK, sendika üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan proje tanıtım toplantısında ilk olarak MHP Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak’ın Bolu’da değişimin vaktinin geldiğine dair kendi seslendirmesiyle video gösterimi izletildi.

“DÜRÜST, LİYAKATLİ, ŞEFFAF VE ADALETLİ OLACAĞIZ”               

Akabinde kürsüye gelerek nasıl bir belediye yönetimi gerçekleştireceklerini belirten Durak; “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Türk Milleti’ne emanet ettiği Cumhuriyetimizin İlkelerinden ayrılmayacağız. Bolumuzun Manevi Babası Merhum İzzet Baysal’ın izinden ayrılmayacağız. Bolu’ya İzzet Baysal Ruhuyla hizmet edeceğiz. Dürüst, Liyakatli, Şeffaf ve Adaletli olacağız. Belediyemizin kaynaklarını heba etmeyeceğiz. Beytülmal’a sahip çıkacak, ranta ve yağmaya geçit vermeyeceğiz. Belirli bir zümreye hizmet eden, vatandaşlarımız arasında ayrımcılık yapan anlayışta olmayacağız.” ifadelerine yer verdi.

“BOLU’DA YAŞAYAN HERKESİN HİZMETİNDE OLACAĞIZ”

Durak, mali disiplin ve tasarruftan taviz vermeyeceklerinin  altını çizerek; “Siyasi görüşü ne olursa olsun, Bolu’da yaşayan herkesin hizmetinde olacağız. Görev süremizi Siyasi ve şahsi hevesler peşinde heba etmeyeceğiz. Şahsımızı ve siyasi görüşümüzü değil Bolu’nun marka değerini yükselteceğiz. Bize güvenen hiçbir üreticimizi, vatandaşımızı mağdur etmeyecek, mahcup düşmeyeceğiz. Belediye Başkanlığı’nın Özel Kalem Bütçesini kullanmayacağız. Mali Disiplin ve Tasarruftan taviz vermeyeceğiz” dedi.

“BELEDİYEMİZİ VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

Belediye hizmetlerinde her türlü gerekli yardımların yapılacağını ifade eden Durak; “Şikayet, öneri ve istişareye açık olacak, Belediyemizi Vatandaşlarımızla birlikte yöneteceğiz. Belediyemiz tarafından ihtiyaç sahibi her bir ailemize ulaşacak, gerekli olan giyim-gıda vb. her türlü yardımı yapacağız. Cami ve mezarlıklarımızın temizlik, güvenlik ve bakımlarına gerekli hassasiyet gösterilerek ihtiyaçları karşılanacaktır. İhtiyaç sahibi ailelerimize sıcak yemek yardımı kapasitesini arttırılacak ulaşılmadık ihtiyaç sahibi aile bırakmayacağız. İlimizin tertip ve düzenine, sokaklarımızın temizliğine her zaman dikkat edeceğiz. Öncelik bekleyen hizmetler varken, hamasi eylemler içinde bulunmayacağız. Belediye Teşkilatımızda liyakat, hiyerarşi ve görev bilincine sahip sorumluluk sahibi kadrolarla çalışacağız Belediye Hizmetlerinde, laçkalığa, disiplinsizliğe ve sorumsuzluğa izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Başkan Adayı Durak, konuşmasının ardından projelerini tek tek anlattığı tanıtım videosunu izleyicilere sundu. İşte İlhan Durak’ın “VAKTİ GELDİ BOLU” diyerek hazırladığı projeler:

İMAR VE ŞEHİRLEŞME YÖNETİMİ

Belediyemiz tarafından yürütülecek imar işlemlerinin adil ve şeffaf yönetilmesi adına süreç; belediye meclisi, uygulama mercileri ve gayrimenkul hak sahipleri ile beraber yürütülecek. Şehrimizin “imar planlaması” gözden geçirilerek vatandaşımızın yaşam kalitesini artıracak, şehrimizi daha yaşanabilir bir kent haline getirecek, yeşil alanların ve yatay mimarinin ön planda olduğu imar planlaması gerçekleştirilecek. Yeni imar planlamaları ile yapılaşmaya uygun yeni imar alanları oluşturularak konut üretimine katkı sağlanacaktır. Bu sayede konut ihtiyaçlarındaki arz-talep dengesizliği giderilerek değerinin çok üzerinde olan konut fiyatlandırmalarının önüne geçilecek.

TRAMVAY HATTI PROJESİ

Kent Meydanı (Anıtpark) ve Millet Bahçesi arasında toplam 5,5 km uzunluğa ulaşan tramvay hattı projesi hayata geçirilecek. Şehrimiz bu sayede hem işlevsel hem de nostaljik yeni bir ulaşım sistemine kavuşacak. Bu projenin gerçekleşmesi ile birlikte Bolu Merkez ve Kalıcı Konutlar bölgesinde yaşanan trafik sorununa da önemli bir çözüm sunulmuş olacak. Kanal yolunda bulunan yürüyüş yolu ile tramvay hattı kesişerek Bolu Merkez’deki insanlarımızın yürüyüş yoluna ulaşımı sağlanacak.

KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR

Şehrimizde, D-100 ve şehir içi yolların kesiştiği bölgeler olan Gölyüzü Kavşağı, Yeni Adliye/Sanayi Kavşağı, Gölköy/Üniversite Kavşağı bölgelerinde trafik yoğunluğunu azaltmak ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla köprülü kavşak projesi gerçekleştirilecek.

AKILLI ULAŞIM –TRAFİKSİZ BOLU

Şehrimizde artan araç sayısı ve kullanım yoğunluğu göz önünde bulundurularak “şehir içi trafik sorununun” kalıcı, güvenilir ve sorunsuz bir şekilde çözümlenmesi için alanında uzman akademisyenler tarafından hazırlanacak “Ulaşım Master Planlaması” gerçekleştirilecek. Bu sayede trafiksiz bir Bolu hedefini hayata geçirmiş olacağız. Şehir içi yollarımızın trafik akış yönü, sinyalizasyon sistemleri, kavşak düzenlemeleri hazırlanacak “Ulaşım Master Planı”na göre gerçekleştirilecek.

BOLU MOBİL UYGULAMASI

Hayata geçirilecek Mobil Uygulama altyapısında şehiriçi toplu taşıma ulaşımının beraberinde şehrimizde bulunan taksilerimiz ve Belediyemizin kuracağı bisiklet kiralama noktaları sisteme entegre edilecektir. Bu sayede taksilerimiz de şehrimizin ulaşım sistemine tam olarak eklenmiş olacak, Vatandaşımız bu uygulama sayesinde bulunduğu noktaya taksi çağıracak veya bisiklet temin ederek şehir içinde hızlı ve kolay ulaşımı sağlayabilecektir.

BİSİKLETLİ ULAŞIM

Şehir içerisinde mevcut ve yeni yapılacak yol çalışmalarında bisiklet yolu planlaması ve uygulaması gerçekleştirilecektir. Şehir içinde belirlenecek noktalarda bisiklet kiralama ve park istasyonları oluşturulacaktır. Vatandaşımız bu noktalardan kiralama yaparak şehir içinde bisiklet yolculuğu G

gerçekleştirebilecek. Bisiklet Kiralama Noktaları Bolu Mobil Uygulamasına entegre edilecek, Vatandaşlarımız şehrin her noktasında bisikletlere rahatlıkla erişebilecek.

TOPLU TAŞIMA –AKILLI DURAK

Şehir içi trafiğini azaltmak ve vatandaşımızın daha konforlu seyahat edebilmesi adına toplu taşıma araçlarının sayısı, araçların kapasitesi ve şehiriçi  güzergahları arttırılacaktır. Toplu Taşıma Araçlarının Bolu Mobil Uygulaması ile tam entegrasyonu sağlanarak,  vatandaşlarımızın anlık bilgi sahibi olması sağlanacaktır. Akıllı Durak ile yolcularımıza anlık bilgilendirme, otobüs konumu ve tahmini varış süresi bilgisi, haber ve hava durumu yayınları, yerel gündem, kültür, sanat ve spor etkinlerine ilişkin bilgilendirmeler, yolcularımızın hizmetine sunulacak.

ATIK SU ARITMA TESİSİ

Halihazırda 2. etabı hayata geçirilen Atık Su Arıtma Tesisimiz, şehrimizin nüfus artış hızı

projeksiyon hesaplaması ve şehrimizin atık su yük hesaplamalarının hatalı yapılması nedeniyle

içinde bulunduğumuz süreçte atık su arıtma ihtiyacını karşılayamamaktadır. Gerçekleştirilecek olan ilave revizyon imalatlar ile hem atık su arıtma tesisimizi ileri biyolojik arıtma tesisi standartlarına taşıyacak hem de şehrimizin önümüzdeki 25 yıl atık su yükünü bertaraf edecek kapasiteye ulaşmış olacağız.

İÇME SUYU VE SU VERİMLİLİĞİ

Şehrimizin mevcut nüfusu ve nüfus artış hızı dikkate alınarak gelecekteki su ihtiyacımızı karşılayabilmek için yeni su kaynaklarının tespiti yapılacaktır. “Genelden Yerele Birlik” şiarıyla, Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Belediyemiz arasında kurulacak iş birliği ile “Çele Barajı” projemizi Bolumuza kazandıracağız. Bu sayede şehrimizin gelecek yıllarda su sıkıntısı yaşamasının önüne geçeceğiz. Mevcut su iletim hatlarımızda patlamaların ve su kesintilerin önüne geçilmesi adına altyapı sistemlerinde gerekli revizyonlar gerçekleştirilecektir. Su hatlarımızda su kayıp-kaçak tespitleri yapılacak ve kayıp-kaçak oranının azaltılması adına gerekli yatırımlar yapılacak.

ATIK YAKMA VE ENERJİ ÜRETİM TESİSİ

Bolu ili Katı Atık Bertaraf Tesisleri Kurma ve İşletme Birliğimizdeki (BEKAB) çalışmaları

hızlandırarak birliğimizin daha aktif hale gelmesine öncülük edeceğiz. İlçelerimizle iş birliği içerisinde yürüteceğimiz “Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi”mizi hayata geçireceğiz. Bu sayede şehrimizde düzenli depolama sahalarımızda toprak altına depolanan  katı atıklarımızı yakarak elektrik enerjisine dönüştüreceğiz.

SIFIR ATIK VE YEŞİL DÖNÜŞÜM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile Belediyemizin yürüteceği ortak projeler ile şehrimizde “sıfır atık” politikası ve geri dönüşüm konusu öncelikli çalışma alanlarımızdan

biri olacaktır. Atık Toplama ve Dönüştürme Tesislerimizde güncel teknolojik revizyonlar gerçekleştirilecek, bu sayede elektronik aletler, plastik, karton, cam vd. atıklarda en ileri seviyede geri dönüşüm sağlanacak.

YEŞİL DÖNÜŞÜM DESTEK PROGRAMI

İnsan, toplum ve doğanın ihtiyaçları birlikte dikkate alınarak mevcut ve açılacak olan işletmelerin çevre dostu bir iş modeli benimsemeleri sağlanacak. Yeşil dönüşümle amacımız, doğal kaynakların sınırlı olduğu, su kaynaklarının tükenmekte olduğu günümüz dünyasında, üretim süreçleri ile doğa arasındaki uyumu artırmaktır. Bu çerçevede Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEP ve Belediyemizce düzenlenen protokoller aracılığı ile “Yeşil Dönüşüm Destek Programı” yüksek bir hassasiyetle hayata geçirilecek. Belediyemizce “Yeşil Dönüşüm Destek Programı” ile doğal kaynakları koruyan, iklim ve sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlayan, kaynak verimliliğini ve düşük karbonlu üretimi amaçlayan yatırım ve projeler desteklenecek.

GÜNEŞ PANELLERİ ENERJİ SİSTEMİ

Yenilenebilir enerji kaynakları arasında en verimli kaynaklardan biri olan güneş enerjisinden yararlanmak adına yeni enerji santralleri kurulacak. Belediyemiz tarafından güneş enerji panellerinin ilimizde desteklenmesi ve vatandaşımız tarafından sahiplenilmesi için güneş enerji santrali kurulan binaların belediyeye ödedikleri vergilerde indirim uygulaması gerçekleştirilecek.

PERMAKÜLTÜR SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM

Kentsel tarıma, bahçe, balkon ve teraslarında başlamak isteyenler için domates, biber, maydanoz gibi bitkilerin tohumları ve yetiştirme üzerine bilgilendirici kitapçıklar oluşturulacak ve danışmanlık hizmeti sağlanacak. Permakültür tarımı kentin gıda ihtiyacını desteklerken, bireyler için gıdaya erişimde bütçe dostu çözümler sağlamış olacaktır. Ayrıca toprakla uğraşmanın ve üretim etkinliğinde bulunmanın insan sağlığı üzerinde olumlu etkilerinin de olacağı düşünülmüştür.

SEVİMLİ DOSTLARIMIZ

Sokaklarda yaşayan hayvanlarımızın sağlık sorunlarının tespit ve tedavisi, onların sosyal adaptasyon sürecinin sağlanması ve uygun koşullarda bakım ve barınma imkanı sunulması için sevimli dostlarımıza yönelik mevcutta var olan rehabilitasyon merkezine yönelik düzenlemeler yapılacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE AFET GÜVENLİĞİ

Şehrimizde yapısal problemleri bulunan binaların kentsel dönüşüm kapsamına alınarak deprem dirençli hale getirilebilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile ortak çalışmalar gerçekleştirilecek. “Deprem Güvenliği” adına vatandaşlarımıza yönelik AFAD ile koordineli bilinçlendirme ve farkındalık etkinlikleri gerçekleştirilecektir. İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde ‘’Afet Müdahele Birimi’’ kurulacak ve bu birim donanım, araç-gereç, bilgi ve beceri açısından en üst düzeye çıkarılacak.

AFET YAŞAM MERKEZİ

Deprem ve afetlerde kullanılmak üzere  tüm alt ve üstyapı hazırlıkları yapılmış “afet yaşam merkezleri” oluşturulacaktır. İlimiz için hayati bir gerçek olan depreme en iyi şekilde hazırlanarak yapı stoklarımız başta olmak üzere  tüm kaynaklarımız “deprem dirençli” hale getirilecek.

MİKRO BÖLGELEME ETÜTLERİ GÜVENLİ ŞEHİR BOLU

Mikro bölgeleme Etüt çalışmaları ile; İmar planına esas yerleşime uygunluk değerlendirmelerinin tehlike belirleme ve risk azaltma planlarının hazırlanmasında kullanılması suretiyle, afet risklerinin azaltılmasını, kentlerimizdeki çarpık yapılaşma ve yarattığı sorunların çağdaş şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına uygun olarak yeniden yapılandırılmasının sağlanması hedeflenmektedir. Doğal afet tehlikeleri ve yerel zemin sorunlarını belirlemeyi, dolayısıyla yeni mekânsal alanların seçiminde kılavuz niteliği taşıyan yerleşime uygunluk kriterleri ortaya koyulacak.

İTFAİYE MÜFREZE BİNALARI

Şehir merkezimizden Paşaköy Mahallesi’ne taşınan, yeni lokasyonu itibari ile de şehrin güney-batı kısmında kalan İtfaiye Müdürlüğümüzün, şehir merkezi başta olmak üzere şehrin doğu ve kuzey bölgelerinde yaşanabilecek yangın, afet vb. durumlara en acil şekilde müdahale edebilmesi için şehrin doğu ve kuzey bölgelerine de yeni müfreze binaları yapılacak.

KARACASU – GÖLCÜK TELEFERİK HATTI

Belediyemiz tarafından daha önce projelendirilmesi yapılan ancak hayata geçirilemeyen “Karacasu-Gölcük Arası Teleferik Hattı” bizim tarafımızdan hayata geçirilerek vatandaşımızın hizmetine sunulacak. Bu çalışma şehrimize ziyarete gelen turist sayısında olumlu yönde katkı sağlayacak. Karacasu’dan Gölcüğe ve Gölcükten-Karacasu’ya olmak üzere gidiş-dönüş olarak hareket edecek 3.100 metre uzunluğundaki teleferik hattında aynı kabin içerisinde 8 kişi keyifli bir yolculuk gerçekleştirebilecek.

YÜZÜNCÜ YIL TABİAT PARKI

Eski Orman Fidanlığı olarak bilinen Karacasu Büyüksu kenarında Bolu Belediyesinin 2018 yılında mülkiyetine geçen alanda içerisinde yeşil alanlar, yürüyüş yoları, göletler, sosyal tesis binaları ve konaklama yapıları bulunan konsept bir proje hayata geçirilecek.

GASTRONOMİ MERKEZİ

Bolu’muzu Gastronomi Şehri haline getirmek adına Kalıcı Konutlar, Kılıçarslan-Alpağutbey mahalleri bölgemizde  “Gastronomi Merkezi”projesi hayata geçirilecek. Gastronomi Merkezimizin konsepti içerisinde gerçekleştirilecek rekreasyon alan düzenlemeleri ile canlı müzik ve konser etkinliklerin düzenleneceği açık hava alanları yer alacak. Bu konspet proje içerisinde Bolu’muzun yöresel ürünlerinin ve lezzetlerinin beraberinde, Dünya mutfaklarının yer alacağı gastronomi restaurantları bulunacak. Gastronomi Merkezimizde ayrıca kadınlarımıza yönelik,  ünlü şeflerin vereceği yemek kursları ve yemek yarışmaları düzenlenecek.

BOLU FUAR ALANI

Fuar Merkezimizde, şehrimizde gerçekleştirilebilecek küçük ve orta ölçekli fuarların yapılmasına fiziki imkan sağlanmış olacak. Bu sayede şehrimiz, bir “Fuar Kent” halini alacak. Fuar alanı, şehrimizde meydana gelebilecek olası bir afet durumunda barınma ihtiyacının karşılanacağı çadır/konteynır kent haline dönüşebilecek.

OTOBÜS PARK ALANI

İlimiz turizm potansiyelinin tam anlamıyla değerlendirilebilmesi için ziyaretçilerimize modern, güvenli ve rahat bir hizmet sunma hedefiyle “otobüs park” projesi hayata geçirilecek. Bu projemizle birlikte ilimize ziyarette bulunan misafirlerimiz temiz ve konforlu bir ortamda dinlenme ve ihtiyaçlarını karşılama olanağına ulaşacak, şehir merkezini gezerek ilimiz ekonomisine katkıda bulunacak. Otobüs parkında; turizm bilgilendirme ofisi, modern tuvalet, bebek bakım odaları, dinlenme alanları ve mini yiyecek-içecek işletmeleri yer alacak. Ayrıca projemizin Kızılay Parkı mevkine yapılması planlandığından otobüslerin şehir içi trafiğine karışması da önlenmiş olacaktır. Bu sayede hem ziyaretçilerimiz şehrimize inen merkezi noktasında Bolu’yla buluşmuş olacak hem de otobüsler trafik yoğunluğu oluşturmayacak.

BOLU COĞRAFİ İŞARETLER

Kentimize ait coğrafi işaretler, yani marka değerine sahip ürünler, şu an için 26 adettir.

Bizler yöresel kültürümüze ve değerlerimize coğrafi işaretler yoluyla sahip çıkacağız.

Bunun için çam kolonyası, yayla çorbası, orman kebabı, Abant kebabı, Bolu köftesi, kızılcık tarhana çorbası gibi yöresel ürünlerimizi de coğrafi işaret alarak bizi biz yapan tüm değerleri, ülke ve dünya kültürüne tanıtacağız.

BOLU’YA SAHİP ÇIKIYORUM

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanlığı olarak daha önce başlattığımız “Bolu’ya Sahip Çıkıyorum” çalışmasını, göreve geldikten sonrada uygulama olarak devam ettirecek, vatandaşlarımızın Bolu’da istek, şikayet ve önerilerine geri dönüş sağlayacağız. İlimizi vatandaşlarımızla birlikte yönetecek, sorunlara yerinde ve anında çözüm üreteceğiz.

Bolu’ya İzzet Baysal ruhuyla sahip çıkacağız, Bolu’nun değerlerini unutmayacağız, Şahsi ve Siyasi hevesleri değil, Bolu’nun marka değerini yükselteceğiz. Bolu için İzzet Baysal Ruhuyla çalışacağız. Merhum İzzet Baysal’ın Aziz hatırasını her zaman yaşatacağız.

MAHALLE SPOR SAHALARI

Mahallelerimizde spor faaliyetlerinin yapılacağı fiziki alanlar oluşturulacak ve mevcut alanlarda bakım-onarım-revizyon çalışmaları yapılarak daha uygun ve verimli şartlar altında spor faaliyetlerinin yürütülmesi sağlanacak.

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK

Şehrimizde Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu bünyesinde faaliyet gösteren her branştaki spor kulübümüz, ekipman ve ulaşım başta olmak üzere birçok açıdan desteklenerek özellikle çocuk ve gençlerimizin bağımlılıktan uzak sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için spora teşvik edilmesi sağlanacak.

DÜN VE BUGÜN OLDUĞU GİBİ YARINDA BOLUSPOR’A HEP DESTEK TAM DESTEK

Bolu’muzun Değeri, Şehrimizin Gözbebeği, Boluspor’un dün ve bugün olduğu gibi yarında yanında olacağız. Belediye olarak Boluspor’un başarısı için maddi ve manevi her türlü desteği vereceğiz.

Boluspor’un hem yeni bir stadyuma, hem de modern tesislere sahip olması için her türlü girişimde bulunacak, İlimize bu yatırımların yapılması için öncü olacağız. Taraftar gruplarımızın materyal ve deplasman giderlerini karşılayacak, hemşerilerimizin ailecek tribünlerde Boluspor’u desteklemesi için çalışmalar yapacağız. Boluspor Asla Yalnız Yürümeyecek!

YENİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ

Şehir içerisinde gelişigüzel sanayileşmenin önüne geçmek için Valilik, Sanayi ve Ticaret Odası ve diğer tüm paydaşlarla görüşülerek yeni organize sanayi bölgeleri belirlenecek, bu sayede şehrimizde istihdam olanakları arttırılacak.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ

Karaçayır Mahallesi, Eski İtfaiye Müdürlüğü bölgesinde ilimizin en büyük

ihtiyaçlarından biri olan Atatürk Kültür Merkezi yapılacaktır. İlimizde yapılacak tiyatro ve toplantı etkinlikleri, çalıştay, kurultay ve konserlere ev sahipliği yapacak merkezimiz, modern bir mimaride, ulaşımı kolay olan bir mevkide yapılacaktır. En büyüğü 3000 kişilik, 3 farklı salona sahip Kültür Merkezimizin içerisinde otopark alanı, kafeterya, bekleme salonları ve sergiler için sanat galeri alanları yer alacaktır. Bu haliyle ilimiz modern bir Kültür-Sanat Merkezine kavuşmuş olacaktır.

GÜLEZLER KADIN SANAT KONAĞI

Şehrimizde kadınların sosyalleşmesi ve bir arada bulunarak etkinlikler düzenleyebilmesi adına mülkiyeti Belediyemizde olan Gülezler Konağı’mızı kadınların kullanımına sunacağız.

Kadınlar burada Belediyemiz tarafından düzenlenecek el sanatları, dikiş nakış, resim, müzik atölyelerinde eğitimler alarak kendi el emeği göz nuru sanat eserlerini üretebileceklerdir.

Üretilen ürünlerin satışı ile vatandaşlarımız hanelerine ek gelir sağlayacak.

KÖROĞLU TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR FESTİVALİ

Geleneksel hale getirmek istediğimiz, Köroğlu Türk Dünyası Kültür Festivali ile

Türk Dünyasındaki soydaşlarımızla bağlarımızı kuvvetlendireceğiz. Türkiye yüzyılında Bolu’muzu “Türk Dünyasının” önemli kentlerinden biri haline getirmek için kültür-sanat günleri ve festival etkinlikleri düzenlenecek. Bu vesileyle kentimizin gelişimine; sosyal, kültürel ve  ekonomik açıdan katkılar sunulmuş olacak.

KÜLTÜR – SANAT ETKİNLİKLERİ

BELEDİYE SAHNESİ

Şehrimizde yapacağımız Atatürk Kültür Merkezinde,  oluşturacağımız Belediye Sahnesi ile çocuk ve yetişkinlerimiz için tiyatro gösterileri, tiyatro ve oyunculuk kursları, söyleşi ve paneller düzenleyeceğiz.

CINEBOLU FİLM GÖSTERİMLERİ

Şehrimizde Bahar ve yaz aylarında açık hava sinema gösterimlerimiz için kent meydanlarımıza “CineBolu” platformumuzu kurarak birlikte hüzünlenip birlikte güleceğiz.

KÜLTÜRGEZİLERİ

Yediden yetmişe tüm halkımız için. İstanbul, Çanakkale,  Amasya, Konya, Bursa, Edirne başta olmak üzere birçok  ilimize kültür gezileri düzenlenecek.

BOLU KİTAP FUARI

Şehrimizde yapacağımız Atatürk Kültür Merkezinde veya Fuar Alanında yılda bir kez düzenlenecek Bolu Kitap Fuarı’nı açacağız. Fuarımızda aynı zamanda söyleşiler ve yazar-okur buluşmaları gerçekleştirilecek.

YAYLA BAYRAMLARI

Geleneksel Yayla Bayramlarımızı, Milli bir miras kabul ederek, Belediyemiz bünyesinde kurumsal hale getireceğiz. Bu şekilde Yayla Bayramlarımızı daha düzenli ve nitelikli olarak gerçekleştireceğiz.

GENÇLİK MERKEZİ VE KÜTÜPHANE

Projemiz gençlerimizin hem vakit geçirebileceği, hem de ders çalışabileceği fiziki alanlara sahip olacak. Proje İçeriğinde; Gençlerin bireysel ve ortak ders çalışabileceği alanlar bulunacak. 7 gün 24 saat çalışma sistemi ile hizmet verecektir. Gençlerimize ücretsiz çay kahve imkanları sağlanacaktır. Proje kapsamında açık alanlarda gençlerin vakit geçirebildiği rekreasyon alanları bulunacak. Gençlerimiz ile söyleşi, okur-yazar buluşmaları bu merkezde gerçekleştirilecek.

E-SPOR MERKEZİ

Gençlerimizin yeni tutkusu dijital dünyada oynadıkları oyunları bir arada oynayabilmek adına fiziki ve donanımsal şartların sağlandığı e-spor merkezi hayata geçirilecek.

KENT ORMANI GENÇLİK KAMPLARI

Gençlerimizi doğa ve arkadaş grupları ile bir araya getirmek adına Abant Kavşağı yolu güzergahında bulunan “Bolu Kent Ormanı” aktif hale getirilerek etkinliklerin düzenlenebileceği yaşam alanları sağlanacak.

BİLİM BOLU BİLİM MERKEZİ

Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında çalışma yapan,  aynı zamanda TEKNOFEST Havacılık Uzay ve

Teknoloji Festivali yürütücüsü T3 Vakfı ile ortak olarak yürütülecek bilim merkezi projemizi hayata geçireceğiz. Bilim Bolu Merkezimizde; Tasarım ve Üretim, Robotik Kodlama,  Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji, Yazılım Teknolojileri, Enerji Teknolojileri, Siber Güvenlik, Mobil Uygulama, İleri Robotik, Yapay Zeka, Havacılık ve Uzay Teknolojileri uygulamaları gerçekleştirilecek. Çocuklarımız, Bilim Bolu çatısı altında oluşturulacak teknoloji takımları ile TEKNOFEST yarışmalarına Belediyemizin destekleri ile katılım sağlayacak.

ÇOCUK KÜTÜPHANESİ

Kütüphanemizde, ailelerimiz ile çocuklarının beraber vakit geçirebileceği ortak etkinlik alanları bulunacak. Hafta sonları çocuklarımız için özel tiyatro ve görsel etkinlikler düzenlenecek. Kütüphanemizde çocuklarımız için özel atölyeler oluşturulacak. Resim Atölyesi, Masal Anlatım Atölyesi, Müzik Atölyesi gibi atölyelerde çocuklarımıza çeşitli etkinlik ve eğitimler sunulacak.

KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ

İş hayatında yer alan annelerimizin gözü arkada kalmadan çocuklarını emanet edebilecekleri, evlatlarımıza ve ailelerine sunmayı öncelediğimiz kreş ve gündüz bakım evi projemizi hayata geçireceğiz.

ÇOCUK DOĞA TEMA PARKI

Bolu Kent Ormanında” yapılacak proje çalışması ile çocuklarımız için özel bir etkinlik alanı düzenlenecek. Bu özel alan içerisinde; Çocuk Hayvan Çiftliği, Doğa Parkurları, Hobi Bahçeleri/Tarım Alanı v.b konseptlerde içeriklerinin oluşturulacağı modern bir “Doğa Tema Parkı” yapılacak.

MUTLU VE SAĞLIKLI YAŞLILIK PROJESİ

YAŞLI SAĞLIĞI İZLEME PROGRAMI

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Sağlık İl Müdürlüğüyle oluşturacağımız protokoller çerçevesinde 65 yaş ve üzerindeki yaşlılarımız, altı ayda bir kez evlerinde ziyaret edilerek “kan basınçları ile açlık kan şekerlerinin ölçüldüğü ve temel sağlık durumlarının gözlemlendiği bir program uygulanacak.

YAŞLI BAKIM PROGRAMI

Bakıma ihtiyaç duyan yaşlılarımız için ev temizliği, kişisel temizlik, çamaşırların yıkanması, kuaför hizmetleri, gerektiğinde kişilerin ihtiyacına göre yemek hizmeti ve yine ihtiyaç halinde yaşlılarımızın yaşadığı ev ve ortamlarının boya ve badana işlerinin yapılması sağlanacak.

SOSYAL DAYANIŞMA PROGRAMI

Yaşlılarımızın zamanlarını daha verimli ve etkin bir şekilde geçirebilmeleri için kültür-sanat kulüpleri, eğitici ve hobi kursları,  spor aktivite merkezleri ve gezi etkinlikleri düzenlenecek.

ENGELSİZ KENT BOLU

Şehrimizdeki ulaşım başta olmak üzere tüm alt ve üst yapı planlamaları engelli kardeşlerimizin ulaşım, çalışma hayatı ve sosyal yaşamlarını destekleyici nitelikte olacaktır. Sevgi ve ilginin tüm engelleri aşacağına inanarak Bolu’muzu Engelsiz Bir Kent haline dönüştüreceğiz.

Engelsiz taksi uygulaması yaygınlaştırılarak, engelli kardeşlerimizin ulaşım ihtiyaçlarının daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde karşılanması sağlanacaktır. Engelli kardeşlerimize belediyede daha fazla iş imkanı sağlanacaktır.  Ayrıca özel sektör kuruluşlarının, engelli bireylerimizin istihdamına öncelik sağlaması halinde, bu kuruluşlarımız için belediye vergilendirmelerinde indirim uygulaması sağlanacak.

ŞEHİT YAKINI VE GAZİLERİMİZ İÇİN VEFA PROJESİ

Saygı, sevgi ve vefanın en büyüğünü hak eden Şehit yakını ve Gazilerimize hayatlarını kolaylaştırmak için iş imkanlarından ulaşıma, sağlıktan, eğitime birçok alanda maddi ve manevi destekler sağlanacak. Şehit yakını ve Gazilerimizin toplumsal saygınlığını kentimizin her alanında yaşatabilmek için politika, program ve projeler gerçekleştirilecek. Bu kapsamda öncelikli olarak Şehit yakını ve Gazilerimizin kurmuş olduğu dernek ve vakıflara belediyemizce yer tahsisi sağlanacak. Aziz Şehit ve Gazilerimizin çocuklarının dershane, kurs, yurt gibi eğitim masrafları belediyemizce karşılanacak.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Halkımızın sağlığı her şeyden önemlidir. Belediyemiz öncülüğünde “Mavi Şeritli

Ambulans” projesini hayata geçireceğiz. Bu proje kapsamında şehrimize kazandırılacak mavi şeritli ambulans ve uzman kadromuz ile hastalarımızın sağlık kuruluşlarına şehir içi ve şehirler arası nakillerinin daha hızlı gerçekleşmesi sağlanacaktır. Nakil işlemlerinin belediyemizce yapılması sayesinde şehrimizde 112 acil müdahale hizmeti veren sağlık çalışanlarımızın iş yükü azaltılarak acil müdahale kapasiteleri arttırılmış olacaktır.

BOLU KENT KONSEYİ

Şehrimizin “ortak akıl ve vicdanını” temsil eden kent konseyimizin karar alma süreçlerimize etkili bir şekilde katkı sunabilmeleri için çoğulcu  bir yönetim anlayışı benimsenecektir. Bu yönüyle kent konseyimiz, alacağımız kararlar için “danışma meclisi” sıfatıyla yönetim süreçlerimizin en önemli paydaşı olacaktır.

E-KENT MECLİSİ

Kent için önemli görülen proje ve alınacak kararlarda vatandaşlarımızın düşünce ve taleplerini doğrudan alabilmek için her ay ilgili belediye yetkililerimizin katılımıyla çevrim içi ortamda düzenlenen “Elektronik Kent Meclisi” uygulaması yürürlüğe girecektir. Belediye gündemine ilişkin alınan kararlar ve bilgilendirmeler akıllı durak ve meydanlardaki ekranlarımız aracılığı ile halkımızla paylaşılacaktır.

ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE

Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan çocuklarımıza “bayram ve karne hediyesi verme” geleneği, yavrularımıza duyduğumuz sevgi ve muhabbetin sembolik bir göstergesidir. Bizler de bu bilinçle belediye olarak çocuklarımıza “bayram ve karne hediyesi” vereceğiz.

BOL-SÜT PROJESİ

Sütün özellikle erken çocukluk dönemi zihin ve fiziksel gelişimi için önemi hayatidir. Bu nedenle okulöncesi ve ilköğretim düzeyinde eğitim gören yavrularımız için “Bol-Süt Projesi” hayata geçirilerek “süt dağıtımı” yapılacak.

EĞİTİME TAM DESTEK

Okulöncesi ve ilköğretim sürecinde ihtiyacı olan okullara eğitsel oyuncak, araç-gereç ve materyal temini sağlanacak. İhtiyaç duyan her okulumuz için kütüphane kurulumu ve kitap desteği sağlanacak. İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz için okul başlangıcında “kırtasiye, okul kıyafeti ve ders kitapları” temini için “Okula Hazırlık Paketi Projesi” hayata geçirilecek.

ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA

Toplu taşıma araçlarımızı 0-5 yaş arasında çocuğu olan annelerimiz ücretsiz olarak kullanabilecek.

GÖÇMEN SORUNU

Ülkemizde Suriyeli Sığınmacıların geri dönüş politikası esastır. Belediye Başkanlığımız döneminde bu sorunu siyasi bir argüman ve şova dönüştürmeden sığınmacıların geri dönüşünü sağlayacak etkin politikalar uygulanacaktır. Resmi rakamlara 2019 yılından bu yana ilimizle aynı nüfus yoğunluğuna bağlı komşu illerimiz Düzce ve Bartın’da geçici koruma altında bulunan göçmen sayısı giderek azalırken, ilimizde artış göstermiştir. Bu konuda, Milliyetçi Hareket Partisi 2018 yılında, Sınır Aşan Göçler Komisyonu kurmuş, yapılan değerlendirme ve araştırmaları da bir kitap halinde raporlaştırmıştır. Ülkemizde Geçici Koruma altında bulunan sığınmacılarla ilgili Milliyetçi Hareket Partisi’nin görüşü dün olduğu gibi bugünde aynıdır. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin 2021 yılında dile getirdiği gibi; “Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır.

Editör: Oğuzhan EKE