AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi ve cinsel istismara uğramasına ilişkin TBMM’de kurulan komisyonda Başkanvekili olarak görev aldı.

Haber: Oğuzhan Eke

İstanbul’da H.K.G’nin 6 yaşındayken, 29 yaşındaki bir adamla evlendirilmesine ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından araştırma komisyonu kuruldu. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla söz konusu komisyonun üyeleri belli oldu.

19 üyeden oluşan komisyonda AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın da önemli bir görev alarak Başkanvekili oldu.

TBMM Kararı’nda, söz konusu komisyonun kurulmasının amacı, “Altı yaşındaki bir kız çocuğunun evlilik adı altında cinsel istismara maruz bırakılması olayının araştırılarak benzer olayların yaşanmaması ve her türlü çocuk istismarının önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi” olarak ifade edildi.

Komisyona ilişkin Milletvekili Aydın, “'Her Türlü Çocuk İstismarının Önlenmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi' amacıyla kurulan Araştırma Komisyonunda ilk toplantımızı Sn. Cengiz Aydoğdu Vekilimizin Başkanlığında gerçekleştirdik. Başkanvekili olarak görev alacağımız Komisyonun hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

H.K.G., 6 yaşında evlendirildiği, tecavüz ve şiddete uğradığını belirterek hukuki süreç başlatmış, dava sürecinde H.K.G.’nin babası Yusuf Ziya Gümüşel ve eski eşi Kadir İstekli tutuklandı. Kadir İstekli 67 yıl 10 ay, baba Yusuf Ziya Gümüşel de 22 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

Editör: TE Bilisim