TBMM Sosyal Kooperatifçilik Alt Komisyonu Başkanı Ak Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan Sosyal Kooperatifçilik Kapsamında İsrafın Önlenmesine Yönelik Uygulamaların Araştırılması ve Yaygınlaştırılması Alt Komisyonu üyeleri ile kooperatifçilik çalışmalarını ve faaliyetlerini incelemek ve istişarelerde bulunmak üzere Ordu’da çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Haber: Aslı Akış

TBMM Sosyal Kooperatifçilik Alt Komisyonu Başkanı Arzu Aydın beraberinde Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır, Sosyal Kooperatifçilik Alt Komisyonunda görev alan Kayseri Milletvekili İsmail Taner ve Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ile komisyon çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Aydın, çalışmalar kapsamında daha önce de Sakarya, Çanakkale ve İzmir’de incelemelerde bulunarak sektörün sorunlarını ve taleplerini yerinde dinlemişti. Kadın istihdamını arttırmada kooperatifçiliğin önemli bir yere sahip olduğuna her fırsatta dikkat çeken Aydın; “Sosyal Kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve yaygınlaşması adına çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle kadın kooperatiflerinin geliştirilmesi ve kadın istihdamına katkı veren ve üreten tüm kadınlarımızı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

18 Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin yönetici ve temsilcileriyle bir araya geldiklerini ifade eden Aydın; “Biz, TBMM Dilekçe Komisyonunun bir alt komisyonu olan Sosyal Kooperatifçilik üyeleri olarak buradayız. Karadeniz kendi memleketim, kendi hemşerilerim. Bu yoğun kalabalığı görünce de Karadeniz kadınının o cevval, çalışkan kendinden emin, ekonomiye, aileye, sürekli katkı veren, ama o evde duran yapısının bugün kooperatifler vesilesiyle bugün burada temsil ediliyor olmasından son derece memnun olduğumu özellikle belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

TBMM Dilekçe Alt Komisyon Başkanı Bolu Milletvekili Arzu Aydın’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Ticaret Bakanlığı Uzmanları, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından dünyada ve ülkemizde sosyal kooperatifçiliğin önemi, tarımsal atıkların yönetimi, kadın çiftçilere öncelik verilen projelerle ilgili sunum yapıldı.

Ordu’da faaliyet gösteren; Perşembe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini, Kooperatif Ordusu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini, Ordu Kadın Emeği Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini, Ünka Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini, Çamaş Hanımeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile  Fatsa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret eden Aydın, talepleri dinledi, bu taleplere ilişkin çözüm yolları ile ilgili değerlendirmeler gerçekleştirileceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim