Minik futbolcular, “Minikler Futbol Turnuvası”yla yeşil sahalara indi. 5 gün boyunca onlarca takım, yüzlerce minik sporcu kupa için mücadele edecek.

Haber: Oğuzhan Eke

İlk kısıtlama kurallarından bu yana yaklaşık 2 senedir evde vakit geçiren minik sporcular, sonunda yeşil sahalara ayakbastı. Karaçayır’da bulunan futbol sahasında gerçekleştirilen törenle, 2008 ve 2012 doğum aralığında minikler, hasret kaldıkları hareketli günlere geri döndü. Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Bolu Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen çalışma kapsamında 5 gün sürecek “Minikler Futbol Turnuvası” başladı. Törende Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Zekeriya Gökmen, İl Genel Meclisi Üyesi Erhan Beykoz, spor kulüpleri ve minik sporcuların aileleri yer aldı. Törende Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, minik sporcularla tek tek sohbet ederek, tribündeki izleyicileri de yanlarına giderek selamladı.

“15 AY SONRA GÜZEL GÜNLERİ YAKALADIK”

Program kapsamında bilgi veren Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Zekeriya Gökmen,  “2008, 2009, 2010, 2011, 2012 yaklaşık 5 yaş grubunda yapacağımız müsabakalar 5 gün sürecek. Çarşamba günü nitelenecek. Burada bizleri bekleyen; Spor, coşku ve eğlence... Bunun yanında da hem gençlerimizi hem çocuklarımızı sosyalleştirmek. 15 ay sonra güzel günleri yakaladık. Umarım bu böyle devam eder” dedi.

“ÇOK ŞÜKÜR BU GÜNLERE GELEBİLDİK”

Pandemi döneminin gençler için zor geçtiğine işaret eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  “Sevgili gençler, ben çocuklar demiyorum. Sevgili gençler diyorum. Bugünleri görmek sizin açınızdan da önemliydi, bizim açımızdan da. Okullarınızı özlediniz, bir arada spor yapmayı özlediniz ama çok şükür bu günlere gelebildik. Böyle bir projeden bahsetti başkanımız, ‘Size her türlü desteği vereceğiz’ dedik. Bizim çocukluğumuzda mahalle maçları yapılırdı. Ben genelde takıma giremezdim, yedek olurdum ama o heyecanı yaşamak bile güzel” diye konuştu.

“ARTIK BOLUSPOR DIŞARIDAN FUTBOLCU GETİRMESİN”

Boluspor’un kendi futbolcularını yetiştirmesi istediğini belirten Başkan Özcan, “Ben burada istiyorum ki artık Boluspor dışarıdan futbolcu getirmesin. Boluspor’un geleceğinde işte burada buluna n gençlerimizden oynayan çocuklar olsun. Bu işi ciddiye alın. Gerçekten yeteneğiniz varsa ilerlemeye çalışın, biz size her türlü desteği de vereceğiz. İnşallah bundan sonraki süreçte mahallelerimiz arasında da böyle bir turnuva yapma düşüncemiz var. Mahalle maçlarına başlayalım” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim