(HABER MERKEZİ) - Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ORKÖY Faaliyetleri kapsamında 2024 yılı programında yer alan ve daha önce belirlenmiş olan toplam 9 köyde, hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi gerçekleştirildi.

2024 yılı programı kapsamında Bürnük, Kuzfındık, Yeniçaydurt, Pelitçik ve Sultanbey köyleri olmak üzere toplam 5 köyde 34 bin lirası hibe 170 bin lira tomruk çekme vinci kredisi, Kuzfındık e Gövem Köylerinde 6 bin lirası hibe 30 bin lira motorlu testere kredisi ile Yenigüney, Karca, Sultanbey ve Güneyfelakettin köyleri olmak üzere toplam 4 köyde 14 bin lirası hibe 70 bin lira dış cephe mantolama kredisi için hak sahipliği kura çekimi ve bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

İşletme Müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından, köylere verilecek olan dış cephe mantolama, motorlu testere ve tomruk çekme vinci kredileri hakkında vatandaşlara sağlanan kolaylıklar ve süreç hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ardından gerçekleştirilen kura çekimleriyle hak sahipleri belirlendi.

Editör: Servet GÖKÇEK