Bolu Valiliği, Okçular Vakfı, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen "Okçuluk Benim Sporum" projesinde eğitim alan öğretmenlere sertifikaları verildi.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Törene, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Hanefi Taştan, Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Şimşek, Okçuluk Vakfı eğitmenleri ve öğretmenler katıldı.

Ata sporu olarak bilinen okçuluğun yeni nesiller tarafından sahiplenilmesine katkı sağlamak ve bu sahada uluslararası yarışmalarda başarı elde edecek sporcular yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen 5 günlük eğitimler de sona gelindi. Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Bolu Gençlik Merkezi’nde başlayan Hizmet İçi Eğitim Kursuna 30 okuldan 30 öğretmenin katılım sağladı. Eğitimler de her grupta 6 kişi olacak şekilde oluşturulan 5 grup birbirleriyle 1.’lik için yarıştı.

BAŞARI BELGELERİ VERİLDİ

Okçuluk eğitimlerini tamamlayan öğretmenler, gruplar halinde sırayla oklarını atarak puanlar toplamaya çalıştı. En yüksek puanı alan gruba İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı madalya ve başarı belgelerini taktim etti. 2. olan gruba SGK İl Müdürü Mehmet Hanefi Taştan madalyalarını taktim ederken, 3. olan gruba madalyalarını Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Şimşek verdi.

SARICI KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Katılım sağlayan herkese teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ise, Ekim ayı içerisinde öğretmenlere öğrenciler ile çalışmalar yapmalarını beklediği vurgusu yaparak, “Tempolu heyecanlı bir hafta oldu. Sizlerin sadece katılım sağlamanız değil, aynı zamanda kopmadan yoğun bir tempoda devam ettiğiniz için teşekkür ediyorum. İstanbul’dan bizlere misafir olan Okçular Vakfı’nın değerli hocalarına, bu imkanları bizlere sundukları için Gençlik Merkezi’ne teşekkür ediyorum. Bundan sonraki aşama da bu heyecanınızı okullar da sürdürmenizi bekliyoruz. İnşallah bu yarışma heyecanını Ekim ayı içerisinde öğrencilerle beraber yaşayacak şekilde çalışmalarınızı yapmanızı bekliyorum. Sağ olun var olun” ifadelerini kullandı.

Okçuluk sertifikalarının verilmesi ve derece yapan gruplara ödüllerinin verilmesi ardından tören sona erdi.

Editör: TE Bilisim