Bolu Belediyesi tarafından, Ovadüzü Mahallesi’nde yapılan ‘Ovadüzü Mahallesi Muhtarlık ve Sosyal Tesisi’nin resmi açılış töreni gerçekleştirildi.

Haber: Burhan Yeşiltaş – Oğuzhan Eke

Ovadüzü Mahallesi’nde inşaatı tamamlanan Muhtarlık ve Sosyal Tesis binası, gerçekleştirilen törenle hizmete girdi. Yeni tesisin bahçesinde düzenlenen törene Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende konuşan Ovadüzü Mahallesi Muhtarı Sedat Öztürk, “Desteklerini esirgemeyen Sayın Belediye Başkanı’mız Tanju Bey’e ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca sosyal tesisimize maddi manevi katkıda bulunan mahalle halkımıza, katkıda bulunan firma ve yardımseverlere, şahsım ve mahallem adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“TESİSİ HEP BİRLİKTE KAZANDIRDIK”

Törende konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise tesisin başlangıcını ve pandemi dönemine değinerek; “Mahallemizin muhtarı bu konuda gerçekten çok büyük özveri gösterdi. Biz çok sıkıştırdı. Zor zamanda başladık buraya, hep birlikte. Vatandaşlarımızın da desteği oldu ama siz COVİD sürecindeyken biz burayı yaptık. Yine buranın yapımına bizim İl Genel Meclis Üyemiz Sayın Erhan Beykoz da çok emek verdi. Adeta şantiye şefi gibi buralardaydı. Sonuçta Bolu’muza yakışır bir mahalle sosyal tesissini hep birlikte kazandırmış olduk” ifadelerini kullandı.

ÖZCAN TESİSİ ANLATTI

Tesise ilişkin bilgi veren ve mutluluğunu dile getiren Özcan; “Burası 250 metrekare taban alanı olan, toplam 500 metrekarelik bir bina. Girişte mutfağımız ve çay ocağımız var biliyorsunuz. Gene birinci katımızda muhtarlık odamız var. Muhtarımızın daha rahat çalışabilmesi için heyetiyle birlikte. İkinci katta da eğitimlerin yapılabileceği, kursların yapılabileceği, seminerlerin yapılabileceği, bazı küçük düğün, nişan gibi merasimlerin yapılabileceği hatta taziye amaçlı olarak kullanılabilecek bir salon kazandırmış olduk mahallemize. Bu beni çok mutlu etti” diye konuştu.

“YAPIM SÜRECİ BİR YILDAN FAZLA SÜRDÜ”

Mahalleye sunacağı hizmetlerden bahseden Özcan, “Buranın yapım süreci bir yıldan fazla sürdü. Aslında daha kısa zamanda da bitirebilirdik ama dediğim gibi burada emeği geçen herkese, katkı veren herkese şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle bu tür mahallelerimiz için, yani Dadıç gibi, Karaköy gibi, Karacaağaç gibi, sonradan mahalle yapılan ama hala köy kültürünü sürdüren, komşuluk ilişkilerini sürdüren mahallelerimiz için bu tür sosyal tesisler çok önemli. Komşuluk ilişkileri gelişmiş durumda. Köylümüz ortak mevlit yapabiliyor, ortak etkinlik yapabiliyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dua edildi akabinde kurdele kesimiyle tesis hizmete açıldı. Daha sonra Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve beraberindekiler, tesisin içerisinde incelemede bulundu.

Editör: TE Bilisim