(HABER: ASLI AKIŞ)- Cumhuriyet Halk Partisi’nden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını; “Ben döneceğimi düşünüyorum. Kendisiyle seçimden sonra da konuştum, tebrik edip telefonu kapatacakken kendileri ifade etti ‘Dönmeni arzu ediyorum’ dedi” diyerek anlattı.

CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TV100’de Kübra Par’la Farklı Açılar programına konuk oldu.

Programda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in daha önce partiyle yollarını ayırmış ya da ihraç edilmiş isimlere 100’üncü yıl affıyla ilgili söylediği “Ben, PM’nin gelecek toplantısından önce MYK’ya bu görüşümü sunacağım. Bunu, ilk PM’nin gündemine getireceğiz. Kapsamının doğru belirlendiği, kimseyi incitmeyen bir 100’üncü yıl affından yanayım. Bunu ilk ya da ikinci MYK’da değerlendireceğiz” sözleri masaya yatırıldı.

ÖZGÜR ÖZEL TANJU ÖZCAN'A NE DEDİ?

CHP’den ihraç edilen Tanju Özcan’ın genel başkanlık değişimi sonrası yeniden partiye dönüp dönmeyeceği merak konusu oldu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Özgür Özel'in genel başkan seçilmesinin ardından aralarında geçen telefon görüşmesinde bu konunun gündeme geldiğini ifade etti. CHP'deki değişimi de değerlendiren Özcan; “Sonuç itibariyle CHP’de bir genel başkan değişimi söz konusu oldu. Bu değişim genel başkanla sınırlı kalmamalı. Parti tüzüğü değişmeli. Parti programı güncellenmeli. Sayın genel başkanımızla (Özgür Özel) kurultay öncesi de konuşuyorduk. Bunları yapacağını söyledi. Salı günü il başkanlarına danışacaklar. “İl başkanlarının fikrini aldıktan sonra karar vereceğiz” dedi.

“TAM TELEFONU KAPATACAKKEN…”

Ben döneceğimi düşünüyorum. Sayın genel başkanla kurultay öncesinde de konuşuyorduk. Destekleyeceğimi açıkça yazdım. Düzce’de benimle ilgili güzel sözler söylemişti. Kendisiyle seçimden sonra da konuştum, tebrik edip telefonu kapatacakken kendileri ifade etti ‘Dönmeni arzu ediyorum’ dedi. Tabi tek başına bir genel başkanın vereceği bir karar değil. Genel başkanın burada yapması gereken MYK’a bunu sunmak MYK’nın bunu PM’ye getirmesi” İfadelerini kullandı.

DİLEKÇEMİ VERMEYE HAZIRIM”

Özcan, Özel’e verdiği cevabı da paylaşarak; “Sayın genel başkanım artık benim için engel kalktı. Ne zaman isterseniz ben dönüş için tüzüğün emrettiği şekilde dilekçemi vermeye hazırım. Artık bundan sonraki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’nin yetkili kurulları bu kararı alırsa ki; alacak gibi duruyor. Bende büyük ihtimalle baba evine 1995yılında Gençlik Kolları Başkanı olarak siyasete başladığım CHP’ye geri dönmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ