Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın dile getirdiği, kurban bağışı kampanyasında açıklamalarına ilişkin, “Habere konu olan açıklamalar tamamen gerçek dışı. Bu konuda hiç bir açıklamam olmamıştır” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu hakkında, “Sayın Valimiz, ‘Dernekler Müdürü ve bir de Müftü Bey’e soralım’ demiş. Müftüye neyi soruyorlar, ‘Aşevine kurban bağışı toplamak caiz mi?’ Allah razı olsun Müftümüzden, ‘Son derece caiz’ demiş. ‘Oraya bağış toplamanın dinen bir yanlışı yok’ bunu söylemiş Sayın Müftümüz. Allah bin kere razı olsun” açıklamasında bulundu.

Söz konusu açıklamaya ilişkin, Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu da yazılı bir açıklama yaparak, cevap verdi. Bolu Belediye Başkanı Özcan’ın söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Tahiroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“AÇIKLAMANIN YAPILMASI İHTİYACI HÂSIL OLMUŞTUR”

“28 Haziran 2022 Salı günü Köroğlu https://www.koroglugazetesi.com/haber/belediyenin-kurban-bagisina-muftu-caiz-dedi.html internet sitesinde, ‘Belediyenin kurban bağışına müftü ‘caiz’ dedi’ başlıklı haberde iddia edilen konular hakkında aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı hâsıl olmuştur.”

“KONUDA HİÇ BİR AÇIKLAMAM OLMAMIŞTIR”

“Kurban bağışları ile ilgili adım zikredilerek yapılan habere konu olan açıklamalar tamamen gerçek dışı olup, bu konuda ne Sayın Valimiz Erkan Kılıç ile ve ne de Belediye Başkanı Tanju Özcan ile görüşülmüştür. Ayrıca, ‘Aşevine kurban bağışı toplamak caiz mi’ sorusu da bu güne kadar tarafıma hiç kimse tarafından sorulmamış ve bu konuda hiç bir açıklamam olmamıştır. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla duyurulur.”

Editör: TE Bilisim