(HABER MERKEZİ) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tanju Özcan için Kemal Kılıçdaroğlu’nun aradığını, "gönlünüz kırılacaksa böyle bir şey yapmam" dediğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100’de katıldığı “Az Önce Konuştum” programında, “Ben baba ocağı çağrımı kişiye özel değil bütün Türkiye’ye yapıyorum. Çağrı aslında siyaset yapmaktan çok baba ocağına gelmek ve orada hangi işin ucundan tutulacaksa o işin ucundan tutmak. Kim kendini bu eve ait hissediyorsa bu evin kapısı açık” diyerek, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın CHP'ye dönüşü ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradığını söyledi.

“TANJU ÖZCAN İÇİN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NU ARADIM”

Özel, “Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradım. ‘Sayın Genel Başkanım Tanju Özcan’la ilgili süreç bu, bana bildirilen de İl Başkanı ‘Biz Kemal Beyi ziyaret etmiştik affederiz demişti’ dedi. Bu doğruysa bunu 100 yıl affı kapsamında değerlendireceğiz ama sizin gönlünüz kırılacaksa böyle bir şey yapmam’ dedim. Genel Başkan da ‘Sorun yok ama sana tepki gösterenler olabilir, istersen bir temayül yoklaması yap elini güçlendir’ dedi. Ben de siz affettiyseniz ben kendimle ilgili riski alırım dedim.” İfadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE