Saadet Partisi İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda, milletvekili aday adayları; Davut Karahaydar, Deniz Karaca, Fatih Kılınç ve Kemalettin Akça tanıtıldı.

Haber: Nilay Çelik

Saadet Partisi milletvekili aday adaylarını tanıttı. Partinin il başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda; Davut Karahaydar, Deniz Karaca, Fatih Kılınç ve Kemalettin Akça kendisini tanıttı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Bolu İl Başkanı İsa Sayın, 2023 Genel Seçimlerinin, en kritik seçimlerden birisi olacağını dile getirdi.

Saadet Partisi İl Başkanı İsa Sayın, Millet İttifakı’nın seçimlere 10 puan önde başladığını belirterek, “Çok mütevazı olmayacağım, zaten 10 puan önde başladık. Bunu herkes görüyor. İnşallah seçime kadar, yani Cumhurbaşkanlığı manasında konuşuyorum. Bizim Genel Başkanımızın da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı, Kemal Beyin Cumhurbaşkanı olacağı, Cumhurbaşkanlığı seçimine 10 puan önde başlamış bulunmaktayız. Seçim sürecine kadar da inşallah bu fark açılacaktır. Yüzde 60’lara kadar bir farka gidecek diye ümit ediyorum. Aynı zamanda parlamentodaki çoğunluğu da inşallah millet ittifakı olarak, muhalefet olarak elde etmiş olacağız. Önümüzdeki süreçte Türkiye’yi ortak aklın yönettiği, adaletin olduğu, bu adalet sadece mahkemedeki adalet değil, gelir dağılımındaki adalet, işe alımdaki adalet, liyakatin göze alındığı adalet ve hesap verilebilir bir sisteme doğru değiştireceğiz. Bu manada Saadet Partisi bu dönüşümün öncülerinden biri olmuştur. Bundan sonra da inşallah olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

“SAADET PARTİSİ’NDEN BOLU’DAN MİLLETVEKİLİ ADAYIYIM”

Alfabetik sıraya göre kendilerini tanıtan adaylardan Davut Karahaydar, birlik ve beraberliğe her zamandan daha fazla ihtiyaç olduğunu belirterek; “2018 seçimlerinde de Bolu’da milletvekili adayıydım. Saadet Partisi’nden. Birlik ve beraberliğe her zamandan daha fazla ihtiyacımız olduğu bu günlerde geçmişten günümüze birlik ve beraberliği önemseyen Saadet Partisi’nden Bolu’dan milletvekili adayıyım. İnşallah Allah çıkmış olduğum bu yolda Bolu’muza, vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini ve beni hayırlı hizmetler yapmayı nasip eyler” dedi.

“TOPLUMUN SESİ OLMAK İÇİN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAYA KARAR VERDİM”

Deniz Karaca ise; “Ben Saadet Partisi milletvekili adayı olmaya şöyle karar verdim. Ülkemiz çok sıkıntı dönemden geçiyor. Hem siyasal olarak hem ekonomik olarak bu süreçte toplumun sesi olmak için milletvekili adayı olmaya karar verdim” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİN İRADESİYLE BU ZORAKİ DAYATMA SİSTEM BİTECEK”

Fatih Kılınç şunu ifade etti; “Bolu Saadet Partisi merkez ilçe başkanlığı görevini icra ediyorum. Ülkemizin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin 2. yüzyılında ülkemizin 80 yıllık kazanımlarının, 20 yılda heba edildiği bir dönemi yaşıyoruz. Artık bu dönemin sonuna geldik inşallah. Bu dönemi bu seçimde bitireceğiz. Milletin iradesiyle bu zoraki dayatma sistem bitecek inşallah. Bu dönemde yeni dönemde artık milletvekillerinin söz sahibi olabildiği yeni dönemde milletvekili olarak Bolu’muza hizmet etmekten şeref ve kıvanç duyacağım.”

“MİLLİ GÖRÜŞÜN İKTİDARDA OLDUĞU YERDE BEN ‘RÜYA YÜZYILI’ DİYORUM”

Kemalettin Akça, Saadet Partisi’nin iktidarda olduğu döneme vurgu yaparak; “Bizim milli görüşümüz ilk iktidarını 1973 yılında gerçekleştirdi. Bu dönemde kısa bir süre sürmesine rağmen bizler elhamdülillah Kıbrıs’ı fethettik. Ağır sanayi hamlelerini gerçekleştirdik. Yine 2. iktidarımız 54. hükümette oldu. Halk arasında efsanevi hükümet olarak tanımlanır bu hükümet. Yine burada da dış borcumuzun dörtte birini kapattık. 120 milyar dolar olan borcu 90 milyar dolara düşürdük ama biz bu yüzyılda da şöyle söyleyeyim herkes kendine göre bir takım şeyler aktarıyor ama biz Türkiye’nin 2.yüzyılında da harikalar yaratacağımızı milli görüşün iktidarda olduğu yerde ben ‘Rüya Yüzyılı’ diyorum. Bu Rüya Yüzyılını yaşatacağımızı düşünüyorum. Buna tanıklık etmek ve elimden geldiği kadar katkı sağlamak istiyorum” dile getirdi.

Editör: Servet GÖKÇEK