Bolu İHH bayrama sevinçli girsinler diye yetim, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafeti ulaştırıyor. Hayırseverlerin desteleriyle yapılan çalışmalarla pek çok çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Yaklaşan Ramazan bayramı öncesi İHH İnsani Yardım Vakfı Bolu, Bayram gününü yeni elbiseleriyle karşılasınlar diye yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık hediye ediyor. Ülkemizin önde gelen giyim firmalarından birinden hayırseverlerinde katılımıyla alışverişler yapılıyor. Bayramlıklar çocukların kendi istediği kıyafet olarak alınıp teslim ediliyor. Çocukların anneleri veya vasileriyle birlikte seçtikleri kıyafetleri giyerken yaşadıkları mutluluk, heyecan ise gözlerinden okunuyor.

“AMACIMIZ YETİM ÇOCUKLARIMIZI SEVİNDİRMEK”

Konuya ilişkin açıklamamda bulunan Bolu İHH yetim sorumlusu Huri Cesaretli, yetim çocuklarının sevincine ortak olmanın amaçları arasında yer aldığına işaret ederek; “Ramazan ayın başında planlamamızı yaptık. Çocuklarımızın da tatilini fırsat bilip 13-14 Nisan tarihlerinde sosyal medya hesaplarımızdan duyuru yaparak bağışçılarımızı çağırdık. İnşallah 200’ yakın çocuğumuzu giydirmiş olacağız.  Her yıl elimizden geldiğince çocuklarımız kendi beğendikleri kıyafetler olsun, kendileri istediklerini seçsin diye mağazamızda bir araya geliyoruz. Kendi çocuğumuzu nasıl giydiriyorsak bu çocuklarımızı da aynı şekilde sevindirmek amacımız.” şeklinde konuştu.

“DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA YARDIM KOLİSİ VE BAYRAMLIK DAĞITILIYOR”

Hayırsever vatandaşlara da çağrıda bulunan Cesaretli; “Hedefimiz sadece yetimler değil. İHH’nın yurt dışında da çalışmaları devam ediyor. Şu an ekiplerimiz dünyanın dört bir yanında yardım kolileri bayramlık dağıtımı yapıyor. Ortadoğu’da bütün ihtiyaç sahibi ülkelerde bu çalışmalar devam ediyor. 200’e yakın çocuğumuzu giydirdikten sonra oradaki yetimlere el uzatmak istiyoruz. İnşallah oradaki bağışçılarımızdan oradaki yetimlerimiz için de destek bekliyoruz. Ramazan bayramına kadar bizim alışverişlerimiz devam edecek. İHH’nın dernek binasına bağışlarını yapabilirler. IBAN numaralarımız var oradan da ulaşılabilir. Bizler her ulaşan miktarı bir çocuk olarak tedarik etmeye gayret gösteriyoruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim