AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, asgari ücrete yapılan zamma ilişkin, “Artış asgari memnun edecek bir merhalede. Üzerindeki vergi indirimleriyle, işverenimize de olumlu yansıyacak” dedi.

 Haber: Oğuzhan Eke – Yasin Celal Torun

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca vatandaşın beklediği, 2022 yılı asgari ücret miktarını 4 bin 253 lira olarak açıkladı. AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner de yeni asgari ücret miktarını değerlendirerek, fiyattaki artışın ekonomiye olumlu yansımasını beklediğini dile getirdi.

“VERGİ İNDİRİMLERİYLE DE OLUMLU YANSIYACAK”

Artışın yüzde 50 civarında olduğunu hatırlatan Başkan Güner, vergi indirimine dikkat çekerek, “Asgari ücretle ilgili yüzde 50 civarında bir artış oldu. Elhamdülillah bugüne kadar olduğu gibi 20 yıllık iktidarın istikrarının devamında da bu asgari ücretteki artış hem altı, altı buçuk milyon civarında olan asgari ücretliyi hem de işverenlerimizi memnun edecek bir merhalede. Üzerindeki vergi indirimleriyle de inşallah işverenimize de olumlu yansıyacak. Bu konuda destek veren tüm STK temsilcilerine ve işveren temsilcilerine de teşekkürlerimizi buradan iletmiş olalım. İnşallah hayırlı bereketli olur” dedi.

“HARCAYABİLDİKÇE EKONOMİK BİR HAREKETLİK OLUR”

Vatandaşın harcama yapmasının ekonomiye hareketlilik katacağının altını çizen Güner, “Katma değer olarak da istihdam olarak da daha olumlu yansır ekonomiye diye düşünüyorum. Çünkü ekonomide bir denge vardır. Harcadıkça, harcayabildikçe ekonomik bir hayat ve hareketlik olur. İnşallah buna da olumlu etkileri olur” ifadelerini kullandı.

“ÜRETİME DAYANDIĞINI BİLDİĞİMİZ, DARALMA SÜRECİNİ YAŞIYORUZ”

Dünya çapında, üretime dayalı bir daralma olduğunu ve Avrupa’da bu durumun hissedildiğini belirten Güner, “İçinde bulunduğumuz pandemi şartları ve sonrasında tedarik zincirlerinden kaynaklanan bir Dünya üzerindeki daralmada, aslında üretime dayandığını bildiğimiz bir daralma sürecini yaşıyoruz. Tüm Dünya ülkeleri, özellikle Avrupa’dan çok yüksek sesle duyuyor, görüyor, hissediyoruz. Tabi ki biz de ülkemizde bunu hissediyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızla beraber yaşıyor, hissediyor, paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Daha önce de Türkiye Cumhuriyetinin atlattığı, geride bıraktığı krizler oldu. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın, 2008-2009 yılında bahsettiği, teğet geçtiği şekilde yaşarız diye umut ediyorum. Temennilerimiz bu yönde. Bu vesileyle de asgari ücretin asgari ücretli çalışanlarımıza, sonrasında da işverenlerimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim