İHH İnsani Yardım Vakfı Kadın Kolları Genel Başkanı ve Araştırmacı Yazar Ayşe Müzeyyen Taşçı, Makedonya’ya yapılacak kız yurduna destek amaçlı düzenlenen gönüllü buluşmasında Bolu İHH kadın üyeleri ile bir araya geldi. Kısa bir süre önce vefat eden Gazeteci-Yazar Şule Yüksel Şenler’in hayali gerçek oluyor. İnsani Yardım Vakfı (İHH) hayırseverlerin destekleriyle Yüksel adına Kuzey Makedonya’da 100 öğrenci kapasiteli kız yurdu inşa edecek.

Haber: Aslı Akış

İHH Kadın Kolları Koordinatörlüğü hem Makedonya’daki ihtiyacı karşılamak hem de Türkiye’de bir döneme damgasını vuran Şule Yüksel Şenler’in hayalini gerçekleştirmek adına bir kız yurdu projesini hayata geçirebilmek için ilk adımı attı. Müslüman çocukların ahlaklı, manevi değerlerine bağlı ve Balkanlar’ın geleceğinde söz sahibi olacak donanımda yetişmesinin öngörüldüğü yurtta aynı anda 100 öğrenci barınabilecek. Yurt içerisinde kütüphane, etüt odası, mescit, toplantı salonu ve yemekhane gibi çeşitli imkanlar da bulunması planlanıyor. Şule Yüksel Şenler Kız Öğrenci Yurdu’nun tanıtımı ve destek amaçlı i Solmaz Ahmet Baysal Öğretmen evinde bir program düzenlendi.

“KALICI PROJELERE İMZA ATIYORUZ”

Konu ile açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Kadın Kolları Genel Başkanı ve Araştırmacı Yazar Ayşe Müzeyyen Taşçı, eğitim alanında kalıcı projelere imza attıklarının altını çizerek; “İHH kadın kolları Türkiye’nin yaklaşık 80 ilinde gönüllüleri ile kurumsal bir iyilik hareketi yürütmektedir. Bu anlamda pek çok yardım faaliyetleri ile projelerine imza atmaktayız. Eğitim alanında kalıcı projeler, insanı yardım ayni yardım birçok başlık altında iyilik hareketinde bu faaliyetlerini yürütmekte İHH kadın kolları” diye konuştu.

“100 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ BİR YURT AÇMA PROJESİ YÜRÜTÜYORUZ”

Yazar Şule Yüksel Şenler adına inşa edilecek kız öğrenci yurduna ilişkin bilgiler veren Taşçı; “Geçtiğimiz yıllarda vefat eden ülkemiz için de çok önemli bir isim olan yazar Şule Yüksel Şenler adına Makedonya Üsküp’te bir kız öğrenci yurdu açma projesi gerçekleştirmekteyiz şu anda. Özellikle Makedonya’da yaşayan Müslüman Türk ailelerin doğu ve kuzey doğu kırsalında yaşayan ailelerin gençlerinin üniversite eğitim sürecine kolaylaştırmak amacıyla merkez Üsküp’te 100 öğrenci kapasiteli bir yurt açma projesi yürütüyoruz. 7 katlı 100 öğrencinin içinde barınması etüt salonu konferans salonu olan ve Makedonya’da yaşayan Müslüman ailelerin kızlarının rahat bir şekilde ikamet edecekleri bir yurt projesi. İnşallah projeyi tamamlayarak yurdumuzu açmak niyetindeyiz. Bununla alakalı da diğer tüm projelerimizde olduğu gibi çalışmalar yürütüyoruz. Kadın kollarımızın desteği ile en kısa zamanda da bu yurdumuzu açmış olacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

“EVRENSEL ANLAMDA BİR BİLİNÇ OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

İHH İnsani Yardım Vakfı Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Müzeyyen Taşçı, yıl içerisinde farklı projeleri hayata geçirdiklerini de belirterek, “Kadın kolları olarak yıl içerisinde kendi şehirlerimizden başlamak üzere dünyanın bütün mazlum ülkelerine yönelik farklı başlıklarda projeler yapıyoruz. Türkiye’de 14 bin yetimimiz var. Yetimlerimizi himaye ediyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere yaptığımız aylık ayni ve nakdi yardımlar, Mültecilere yönelik yardımlarımız var. İHH’mızın gençlik çalışması üzerinden gençlere yönelik çalışmalarımız var. Medreseler, okullar, camiler, mescitler, su kuyuları, katarakt ameliyatları, kriz bölgelerinde afetzedelerin bulunduğu bölgelerde geniş bir alanda yardım çalışmamızı yürütüyoruz. Yıl içinde bütün bu projelerin her birine biz fon oluşturuyoruz. Bir taraftan evrensel anlamda bir bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. Özelikle geleceğe dönük daha güzel günlerin oluşması için bir bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. Diğer yandan da mazlum insanların ihtiyaçlarını giderme noktasında hem o ihtiyaçların giderilmesi hem de insanların buna duyarlılığını kazanmalarını sağlamak için de bir taraftan çalışma yürütüyoruz. Ciddi gönüllülerden oluşan kurumsal bir sistemimiz var” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim