Bolu Köroğlu Kanatlı Sevenler Derneği tarafından, Gölcük’ün altında bulunan sosyal tesiste kanatlı süs hayvanlarının gösterildiği bir sergi düzenlendi. 20’ye yakın dernek tarafından alana getirilen 60 çeşit süs hayvanı buradaki sergide, gösterildi.

Serginin açılış programına Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da katıldı. Alanda bulunan süs hayvanlarını inceleyen Başkan Yılmaz, hayvanlar hakkında sahiplerinden bilgiler aldı. Sergi hakkında konuşan Köroğlu Kanatlı Sevenler Derneği Genel Sekreteri Mehmet Arslan, sergide bulunan süs hayvanları ve sergi hakkında bilgiler verdi. Arslan, “Köroğlu Festivali’nin 3. Gününde biz de Köroğlu Kanatlı Sevenler Derneği olarak, süs hayvanı ve bahçe hayvanları görsel etkinliği yapmak istedik. Başkanımız sağ olsun, Gölcük altındaki sosyal tesislerimizi bize tahsis etti. Burada Türkiye’nin bir çok yerinden il dernek başkanları gelmiş durumda. Burada hayvanlarımızı sergileyeceğiz. Buraya gelen bir çok hayvanımızı ziyaretçilere sergileyeceğiz. Osmanlı Sultan Süs tavukları başta olmak üzere bahçede yetişen ve ırkının özelliklerini taşıyan görsel hayvanlardır. Her hayvan eşi ile kendi kümesinde yaşar. Bu şekilde de hobicilik adı altında bu faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bugünkü sergimize 60’a yakın çeşidimizi sergileyeceğiz. Kayıtlarımızı da aldık, herkes hayvanını getiriyor, adını cinsini yazdırıyor. Onlar sırayla kura çekimi ile belirlenecek ve sergilenecek. Sergimizde federasyondan ve Bolu dışından 20’ye yakın dernek başkanımız Bolu halkımız ve vatandaşlarımız katılıyor.” dedi.

“Donör olmak için aday olsunlar”

Köroğlu Kanatlı Sevenler Derneği tarafından geçtiğimiz aylarda AML Hastası 3 yaşındaki Güler Gökmen için düzenlenen mezat hakkında da konuşan Arslan, tüm vatandaşları donör olmak için kan vermeye davet etti. Arslan şöyle devam etti; “Güler Gökmen kardeşimize de bütün Türkiye genelinde bir kampanya başlatmıştık. Sağ olsunlar Türkiye’nin her yerinden Güler Gökmen için süs hayvanı gönderildi. Gönderilen süs hayvanlarını nakde çevirip alanlarla beraber ailesine para yardımında bulunduk. Bu kampanyaya katılan tüm dernek başkanlarımıza alan satan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Hobi tavuğuna, süs tavuğuna ilgi gösteren tüm arkadaşlarımızdan ricada bulunduk. Buradaki Kızılay Kan Merkezi’ne giderek donör olmak için kan verdiler. Hala uygun iliği bulamadık. Şu an maddi olarak yardımlarda bulunduk aileyi rahatlattık ama hala kan bulamadığımız için kardeşimizin çok kısa bir süresi kaldı. Buradan Bolu Halkına ve süs tavuklarına gönül veren bütün arkadaşlarımıza rica ediyorum, Kızılay Merkezi’ne giderek ilik nakli olabilmek için kan versinler, donör olmak için aday olsunlar.”

Süs tavukları görücüye çıktı

Editör: TE Bilisim