Bolu Belediye Meclisinde, güncellenen taksi ücretleri açıklanmazken, konuyla ilgili konuşan taksi şoförleri yeni taksi metre ücretinin 9 lira olabileceğini ifade etti. Ayrıca şoförler yüksek akaryakıt fiyatlarından yakındı.

Özel Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından Bolu Belediyesine verilen yazıda; akaryakıt, sigorta ve yedek parça fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle ticari taksilerdeki fiyatların yeniden düzenlenmesi istendi. Konuyla ilgili yapılan görüşmeler sonucunda yeni taksi ücretleri Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı 2’nci Oturumunda oy birliği ile kabul edildi. Ancak Mecliste yeni ücretlerin detayına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

TAKSİCİLER ANLATTI

Belediye Meclisinden açıklanmayan fiyatlarla ilgili Bolu’da hizmet veren taksiciler duyulan yeni fiyatları paylaşarak, yaşadıkları sıkıntılara ve yeni tarifelerin yeterli olup olmayacağı hakkında yorumda bulundu.

“BİLMİYORUM AMA DUYUMLARI SÖYLEYEYİM”

Yeni fiyatlar konusunda kesin bir bilgisi olmadığını ifade eden taksici Levent Çetinkaya, “Kaç lira olduğunu bilmiyorum ama duyumları söyleyeyim, ‘Açılış 9 lira’ diyor kimisi, kimisi, ‘10 lira’ diyor. ‘İndi-bindi 25 lira’ diyorlar ama bunlar da yeterli gelmeyecek ileriki günlerde. Her şeyden önce akaryakıtın önü alınmalı. Yani zam bir haftada, 10 günde, 3 günde zam olmamalı” dedi.

 

“BİZİ TATMİN EDECEK BİR FİYAT YOK”

Henüz kesin bilgisi olmadığını belirterek, akaryakıttaki yükselişe dikkat çeken taksici Ahmet Terzi, “Valla bize söylenen bir rakam yok, fiyatlar güncellenecek dediler ama ne olacak ne gidecek bilemiyoruz. Bu mazot fiyatları yükseldiği sürece güncellense de ne kadar güncellenecek, ne olacak… Bizi tatmin edecek bir fiyat yok. Tatmin etse de mazotları bir şekilde durdurmaları gerekiyor. Çalıştığımız zaten mazota çalışıyoruz. Yarı yarıya mazota çalışıyoruz. Diğer yarısı da masraf, sanayi… Onlara gidiyor. Halimiz kötü” ifadelerini kullandı.

“BİZ MAĞDUR OLUYORUZ”

Taksici Emin Biçer de fiyatlar hakkında kesin bilgi veremezken, mağdur durumda olduklarını aktararak, “Haberimiz var da kaç lira olduğunu pek şey yapamadım. Kağıt geldi bize. Şoförler cemiyetinden kağıt geldi. Mazota zam geliyor, araba parçası, şu, bu… Zor yani. Müşteri de haklı şimdi, yakın mesafeye gidiyoruz, ‘Çok fazla yazıyor’ diyor. Biz mağdur oluyoruz. Mazot 30’u buldu. Onun için pek tahmin etmiyorum kurtaracağını” şeklinde konuştu.

“TAKSİCİLER TAKOZA ÇEKER GİBİ”

Yeni fiyatlar için tahmini paylaşan Arif Gökçek de gidişatın kötü olduğunu ifade ederek, şu şekilde konuştu:

“Şimdi yeni, bize belediyeden gelen in-bin 25 lira, açılış 9 lira, her 100 metrede 1 lira 35 kuruş diye geldi. Her seferinde taksimetre ayarlatmaya 832 lira para veriyoruz. Bu hiç iç açıcı değil. Mazot oldu 28 lira, millet binmemekte de haklı. Böyle giderse taksiciler takoza çeker gibi. Akaryakıt böyle olunca… Durum sakat yani.”

Editör: TE Bilisim