Başkan Özcan, İmamoğlu’nun İYİ Parti ve HDP desteği ile belediye başkanlığını kazandığını, önümüzdeki seçimde birinin bile desteği olmazsa kazanamayacağına dikkat çekti.

 CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında genel başkanlık yarışına ve yaklaşan yerel seçimlere ilişkin önemli mesajlar verdi. İhraç sürecine dair konuşan Özcan, CHP'ye geri dönmek için hukuki yollara başvurduğunu belirtti. Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun özellikle belli partilerin desteği olmazsa kazanamayacağını düşündüğünü söyledi.

İYİ PARTİ VE HDP’NİN DESTEĞİ İLE KAZANDI”

Özcan'ın açıklamalarının devamında şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, neyin değişmesi gerektiğine karar veremedi. Benim Ekrem Bey ile özel bir dostluğum yok. İmamoğlu'na da gittim ve 'halk sizi umut olarak görüyor' dedim. Ancak herkesin benim babamın oğlu olmadığını anlaması gerekiyor. Ben 'yürüyüş yapacağım' dedim, ancak bu konuda çok fazla bir yorum alamadım. Daha sonra geri adım atıldığını gördüm. İmamoğlu'nun herhangi bir açıklama yapmaması nedeniyle kamuoyu desteğinin her geçen gün eridiğini düşünüyorum. İstanbul'da kazanma şansının olmadığını görüyorum. İYİ Parti ve HDP'nin desteği ile kazandı. Eğer birinin bile desteği olmazsa, kazanma şansının olmadığını düşünüyorum."

Özcan ayrıca, "Gönlümden geçen, Bolu'da bağımsız belediye başkanı olmak. Bir partiyle veya bağımsız olarak seçime girip kazanamazsam, siyaseti bırakacağım." şeklinde konuştu.

Editör: Ebru Buket EKE