TAYLAND’DAN ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI

Tayland Uluslararası Lisansüstü Programı İçin (TIPP) Tayland Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından, 2021-2022 eğitim öğretim döneminden itibaren geçerli olmak üzere yüksek lisans düzeyinde burs başvuruları başladı.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Tayland Uluslararası Lisansüstü Programı İçin burs başvurusundan bulunacak öğrenciler için burs verilecek alanlar; yeterlilik ekonomisi felsefesi, gıda güvenliği, iklim değişikliği, halk sağlığı, diğer sürdürebilir kalkınma hedefleri konuları olarak belirlendi.

Başvuruda bulunacak kişilerin uygun ülkelerin ve bölgelerin her biri, akademik program başına en fazla 5 aday gösterilecek. Adaylar başvuru yapacağı üniversite ve bölümlere, diğer başvuru koşulları ve detaylı bilgilere https://tica-thaigov.mfa.go.th/en/page/courses-for-tipp?menu=5f47b173f779d764247d6746  adresinden ulaşabilecek.

Başvuruda aranan şartlar;

-Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçilecek.

-Devlet sektöründe veya eğitim için başvurulan alanda çalışma yapan adaylar tercih edilecek.

-Adayların lisans derecesi, mesleki deneyime sahip olması veya yüksek lisans derecesi ile ilgili olması gerekiyor.

-Adayların iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekiyor.

-Ana dili İngilizce olmayan ve Lisans derecesi İngilizce olmayan adaylar, Üniversite yönetmeliklerinin gerektirdiği şartlara göre İngilizce Yeterlilik sınavını geçmesi zorunlu.

-Adayların 50 yaşın altında olması tavsiye edilirken, fiziksel ve zihinsel durumu iyi olmalı.

-TICA, kuralları ve düzenlemeleri ihlal eden bursiyerlere ise sunulan bursu iptal etme hakkını saklı tutulurken, bunların dışındaki diğer şartlar üniversite yönetmelikleri tarafından değerlendirilecek.

Tayland Uluslararası Lisansüstü Program’ının detayları için İl Milli Eğitim Müdürlüğü sayfasında duyurular ulaşılabilir.

Editör: TE Bilisim