Bolu İli Turizm Sektörü Koordinasyon Toplantısının bu ayki oturumunda sağlık turizmi üzerine koşulurken, toplantıda sunum yapan Dr. Fuat Yalman, “Termal hastalar Bolu’ya gelsin. spesifik tedavi yöntemlerini ön plana çıkararak Bolu’yu rekabetçi kılabiliriz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bolu’da hizmet veren oteller arasındaki iş birliğini arttırmak, turizme dair atılacak adımları konuşmak ve sektörün ihtiyaçlarına cevap vermek adına her ay toplantı düzenleniyor. Bu kapsamda, Abant Milli Parkı yolu üzerinde bulunan bir otelde, “Bolu İli Turizm Sektörü Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildi.

SAĞLIK TURİZMİ ÜZERİNE KONUŞULDU

Toplantıya Bolu İl Kültür ve Turizmi Müdürü Hakan Doğanay, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asım Saldamlı, Bolu Belediye Meclisi Turizm ve Tanıtma Komisyonu Başkanı Cumhur Bandakçıoğlu, akademisyenler ve turizm sektör temsilcileri katıldı.

“ANA BAŞLIK ÖZELLİKLE SAĞLIK TURİZM ÜZERİNE”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğanay, “Bugünkü ana başlık özellikle sağlık turizm üzerine. Çünkü artık biliyorsunuz, sağlık şu anda bir numaralı konu. Bolu’da hem havası, hem tabiatı hem suyu, doğası, yüzde 68’lik ormanıyla biraz sağlık turizmi önemli. Bu destinasyonu biraz daha güçlendirmek ve temellerini atabilmek için ne yaparız dedik. Bu kartopu hareketini de buradan başlatalım dedik. İnşallah büyür, çığ olur, Bolu’ya da faydası olur” dedi.

“İHALESİ DE YAPILMIŞ, HAYIRLI OLSUN”

Doğanay, Bolu için hazırlanan bir projenin onaylandığı müjdesini de vererek, “Dünya’da da yeni trend; sağlık, spor ve gastronomi turizmi üzerine gidiyor. Bizde hem sağlık, spor turizmi hem de gastronomi turizm açısından ne yapabiliriz diye düşündükten sonra MARKA ajansına, ‘Bolu Gastronomi Turizmi Fizibilite Çalışması’ diye bir proje sunduk. Projemizde kabul edildi. MARKA ajansı projemizi çalışmaya değer buldu ve kabul edildi. Bugün öğrendim, ihalesi de yapılmış. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

“ÖNE ÇIKTIĞIMIZ ALAN MEDİKAL SAĞLIK TURİZMİ”

Toplantıda sağlık turizmi üzerine Dr. Fuat Yalman tarafından sunum yapıldı. Konu üzerine çalışmaları olduğunun altını çizen Yalman, Türkiye’deki sağlık turizmi profilini, “Biz bundan 5-6 yıl önce Dünya’daki sağlık turizmi destinasyon sıralamasında 23’üncüydük ama son bir yılda 7’nciyiz. İlk 10’a girdik. Türkiye’de sağlık turizminden en öne çıktığımız alan medikal sağlık turizmi. Ama potansiyel açısından baktığımızda sağlık turizmi türlerinden en yüksek olduğumuz tür termal sağlık turizmidir. Bugün itibariyle Türkiye’nin 2 bin 600 tane termal kaynağı var. Biz 2 bin 600 tane termal kaynağın 560 tanesine tesis kurmuşuz. Yüzde 99’u turizm amaçlı. Macaristan termal sağlık turizminden birinci ülke ama yaklaşık 38, 40 tane termal kaynağı var. 40 kaynakla Dünya’da marka olmuş bir ülke. Türkiye 2 bin 600 termal kaynağın içerisinde marka olamamış bir ülke” şeklinde anlattı.

“TERMAL TURİZM POTANSİYELİ OLAN HASTALARI BOLU’YA ÇEKELİM”

Bolu’nun termal sağlık turizmi için uygun olduğuna dikkat çeken Yalman, “Termal hastalar Bolu’ya gelsin. Bolu’nun tabiatı, doğası yeşili, akarsuları, milli parkları… Yaşlı ve engelli termal turizm potansiyeli olan hastaları Bolu’ya çekelim. Bolu bölgesini bizden daha iyi bilen olmaz. Bolu’nun özgün, rekabetçi olacağını düşündüğümüz, spesifik bizi markalaştırabilecek, ön plana çıkarabilecek sağlık turizmi alanlarının en spesifik tedavi yöntemlerini ön plana çıkararak Bolu’yu rekabetçi kılabiliriz” diye konuştu.

Toplantıda görüş ve öneriler de alınarak, Bolu’nun tanıtımına ilişkin konuşuldu.

Editör: TE Bilisim