Türk Büro-Sen Bolu Şubesi, 27-28 Mayıs tarihleri arasında, Uzlaştırmacı Yenileme Eğitimlerini düzenledi.

Haber: Oğuzhan Eke

Adalet Bakanlığı, 2022 Yılı Uzlaştırmacı Yenileme Eğitimlerinin 31 Mart 2022 tarihinde başlatılmasına ve 30 Eylül tarihinde bitirilmesine karar verildiğini duyurdu. Eğitimler kapsamında, “Uzlaştırmacı Yenileme Eğitimine 11 Mart 2018 tarihli 2018 Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı Sınavında başarılı olup, uzlaştırmacı siciline kayıt olanlar ile yine bu sınavda başarılı olup, sicile kayıt başvurusunda bulunmayan ancak Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma Yönetmeliğinin 48 inci maddesine göre sicile kayıt şartlarını taşıyan kişiler başvurabilecektir” açıklaması yapıldı.

Türk Büro-Sen Bolu Şube Başkanlığı da planlama yaparak 27 - 28 Mayıs tarihlerinde günde 8 ders saatinde planlanan eğitimleri gerçekleştirdi. Eğitimler, İstanbul Gedik Üniversitesinden Dr. Baki Can ve Yrd. Doç. Dr. Dilaver Nişancı tarafından verildi.

“FAYDA SAĞLAMASINI TEMENNİ EDERİZ”

Eğitimlerle ilgili teşekkür mesajı yayımlayan Türk Büro-Sen Bolu Başkanı Kenan Yavuz, “Yenileme eğitimini İstanbul Gedik Üniversitesi işbirliği ile değerli hocalarımız alanının uzmanı Dr. Baki Can ve Yrd. Doç. Dr. Dilaver Nişancı anlatımı ile tamamlandı. Eğitim için yer imkânı sağlayan Bolu Cumhuriyet Başsavcımız Ahmet Bektaş'a, eğitimi tamamlayan tüm üyelerimize ve katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Verilen eğitimlerin Uzlaştırma Müessesine fayda sağlamasını temenni ederiz” dedi.

Editör: TE Bilisim