Bolu Belediyesi Meclisinde oy birliğiyle kabul edilen önergeyle, ikametini Bolu’ya aldıran üniversite öğrencilerinin, özel halk otobüslerini 2 lira 25 kuruş ücretle kullanmasına karar verildi.

Haber : Oğuzhan Eke

Bolu Belediyesi Meclisi Temmuz Ayı 1. Oturumunda Teftiş ve Murakabe ve Çeşitli İşler Komisyonu’na gönderilen üniversite öğrencilerinin,  ikametlerini Bolu’ya aldırmaları durumunda, halk otobüslerini indirimli kullanmaları önergesi, Meclisin 2. Oturumda oylandı.

“BİNİŞ ÜCRETİ 2 LİRA 25 KURUŞ OLARAK BELİRLENMİŞTİR”

Konuyla ilgili önergeyi okuyan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Cumhur Bandakçıoğlu “Bolu Kart vizeleri ve yeni kartların verilmesinin güncellemesinde; Öğrenci belgesi ve Bolu’da ikamet eden öğrencilerimize biniş ücreti 2 lira 25 kuruş olarak belirlenmiştir. İkametini Bolu’da göstermeyen öğrenci kardeşlerimize de 2,65 olarak biniş ücreti belirlenmiştir. Bunu İller Bankası’ndan alınan katkı payımızın yükseltilmesi amacıyla yapılmış bir uygulamadır. Öğrenci kardeşlerimiz bir ay sonra isterlerse ikametlerini yine kendi şehirlerine alabilirler. Oy birliğiyle aldık bu kararı” dedi.

SOSYAL DEMOKRASİ İLE BAĞDAŞMAYAN NESİ VAR”

AK Parti Meclis Üyesi Semih Dimicioğlu, “Sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle bağdaşmıyor” gerekçesiyle önergeye şerh koydu. Dimicioğlu’nun şerh koymasına karşı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Ben sosyal demokrasi ilkeleriyle bağdaştığını düşünüyorum. Sosyal demokrasi eşitlik demek, adalet demek.  Ben adaletten yanayım. Bir öğrenci bir şehirde yaşıyorsa, o şehre katkısını da sunmalı. Dolaylı olarak. Oğlumun ikametini de Ankara’ya aldıracağım. Bizim derdimiz para değil, aidiyet duygusunu hissetsinler. ‘Türkiye’nin en güzel şehrinde ikamet ediyorum’ desinler. Dert bu Semih Abi, bunun sosyal demokrasi ile bağdaşmayan nesi var” ifadelerini kullandı.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Kararın oy çokluğuyla kabul edilmesiyle beraber Bolu’ya ikametini aldıran öğrencilerin Bolu Kart biniş ücretleri resmen 2 lira 25 kuruş olarak belirlendi.

Editör: TE Bilisim