Bolu Valisi Erkan Kılıç, 9 günlük kurban bayramı tatili süresince güvenlik, asayiş ve trafik tedbirlerinin alındığını, emniyet ve jandarma ekiplerinden oluşan 9 bin 500 personelin görev yapacağını söyledi.

Haber: Aslı Akış

Kurban Bayramı tatili için yola çıkan sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulunan Bolu Valisi Erkan Kılıç, Kurban Bayramı'nın kazasız, belasız ve huzur içerisinde geçirilmesini temenni etti.

Yaklaşık 9 bin 500 emniyet ve jandarma personeliyle 2 bin 678 ekibin görevi başında olacağına işaret eden Kılıç, " Emniyet ve jandarma olarak yaklaşık 9 bin 500 personel ile beraber 2 bin 678 ekip oluşturuldu ve Bolu’nun özellikle kritik bölgelerinde tedbir alındı. Bunun dışında bayram güvenliğiyle ilgili de tedbirler alındı.” dedi.

Anadolu Otoyolu'nda trafiğin zaman zaman yavaşladığını, beklenen bir yoğunluk yaşandığını da dile getiren Vali Kılıç, Normalde günlük 20-25 bin civarında araç geçişi oluyor. Bayramlarda bu geçen yıl 111 bin civarında en yüksek noktaya ulaşmıştı. Dün itibarıyla Anadolu Otoyolu'ndan geçen araç sayımız 56 bin civarındaydı. Bugün de 100 binin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Tüm polis ve jandarmamız, ilgili birimlerimiz görevinin başında. Vatandaşlarımızın memleketlerine huzur ve güven içerisinde ulaşmaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ SIFIR CAN KAYBI”

Yola çıkacak sürücülere de uyarılarda bulunan Vali Kılıç; “Özellikle tırlardan ve araç sürücülerinden yol kenarlarına park yapmamalarını, park alanı varsa park alanlarını kullanmalarını rica ediyorum. Çünkü yol kenarına park ettiklerinde, dur kaklarda trafiğin hızını düşürmüş oluyorlar. Ayrıca trafik kurallarına mutlaka uysunlar. Hız yapmayalım. Sayın Bakan Süleyman Soylu’nun başlatmış olduğu trafikte en az kayıpla bayramı geçirme düşüncesini biz sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Bizim politikamız sıfır can kaybı. Bunun için trafik tedbirlerine ve hıza dikkat edelim. Özellikle İstanbul’dan Karadeniz’e ve uzak yerlere gidecek olanlara mutlaka 2-3 saatte bir mola vermeleri ve temiz hava almaları noktasında bir ikazda bulunmak istiyoruz. Herkes hızlı bir şekilde memleketine ulaşmak istiyor. Ama biraz yavaş seyrederek trafik kurallarına uyarak, belki zaman biraz geçmiş olacak ama sağ salim gitmek istedikleri yere gitmiş olacaklardır” ifadelerini kullandı.

“EMNİYET KEMERİ CAN KAYBINI %60 ORANINDA AZALTIYOR”

Vali Kılıç, emniyet kemeri kullanımına da dikkat çekerek; “Emniyet kemeri zaten bizim sloganımız. Sayın bakanımızın talimatıyla bunu biz kullanıyoruz. Mutlaka emniyet kemerini kullanalım. Bunun kazalarda can kaybını %60 oranında azalttığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Onun için buna da uyalım, hız yapmayalım. Sakin sakin yavaş yavaş gitmek istediğimiz yere gidelim. Bayram tatili uzun olacak onun için aceleye gerek yok. Önemli olan sağ salim gitmek istediğimiz yere, memleketimize, ailemize kavuşmak. Onun için herkes gerekli hassasiyeti göstersin. Herkese iyi bayramlar diliyorum. Tüm İslam âleminin de bayramını tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim