Spor Genel Müdürlüğünün 79. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamaları ve İl Spor Merkezleri Açılış Töreni ilimizde coşku ile düzenlendi.

Genel Müdürlüğünün Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamaları ve İl Spor Merkezleri Açılış Töreni 17 Temmuz Spor Salonunda yapıldı.

Açılış Törenine Komutan Yarbay Mehmet Yolcu, Belediye Başkan Vekili Zerrin Biçen, İl Müdür Vekili Muzaffer Akdoğan, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Şerafettin Çilkara, ASKF Başkanı Zekeriya Gökmen, Futbol İl Temsilcisi Cemalettin Metin ve İl Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Ramazan Demir, Hakkı Karabacakoğlu, Turgut Kavruk, veliler ve sporcular katıldı.

 “BU YILKİ HEDEFİMİZ 23 BRANŞTA 4000 ÇOCUK VE GENCİMİZE ULAŞMAKTIR”

İl Spor Merkezleri Açılış Töreninde konuşan İl Müdür Vekili Muzaffer Akdoğan şunları dile getirdi: “Spor Genel Müdürlüğümüzün 79. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan İl Spor Merkezleri açılış törenine hoş geldiniz. 5–18 yaş arası çocuklarımıza ve gençlerimiz için İl Müdürlüğümüzde açılan İl Spor Merkezlerimizin amacı, çocuklarımıza ve gençlerimize spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, yazın serbest zamanlarında spor yapmak, zararlı alışkanlıklardan kurtarmak, başarılı sporcuları Türk sporuna kazandırmak. Her yıl yaz aylarında faaliyete giren İl Spor Merkezlerimizde tecrübeli antrenörlerimiz nezaretinde sportif çalışmalar yürütmektir. İl Spor Merkezlerimizde almış oldukları eğitimler sonrasında çocuklarımızın antrenmanlara katılımı sağlanarak onlara sporcu olma yolu açmaktayız. İlimizi ve ülkemizi Uluslararası platformda temsil etme bakımından İl Spor Merkezleri onlar için önemli bir fırsat olmaktadır. Sporun bir yaşam kültürü olarak benimsemeleri yegane amacımızdır. Bu amaca ulaşabilmemiz için ailelerimizin de desteğine ihtiyacımız vardır. Sporun çocuklarımızın yaşamında sadece yaz döneminde değil diğer dönemlerde de okul açıldığı zamanda çocuklarımızın spora yönlendirilmesi ve desteklenmesi çok önemlidir. Burada ailelerimize çok önemli bir görev düşmektedir. İl Spor Merkezlerine farklı okullardan, farklı kültürlerden hep birlikte spor yapan çocuklarımız, gençlerimiz yeni arkadaşlıklar ve dostluklar kurmaktadır. İl Spor Merkezlerimizden 2013 yılında 1949, 2014 yılında 2073, 2015 yılında 2831, 2016 yılında ise 3557 çocuk ve gencimiz yararlanmıştır. 2015 yılındaki katılım sayıları bir önceki yıla göre %37, 2016 yılındaki katılım sayıları bir önceki yıla göre %26 olarak gerçekleşmiştir. İl Spor Merkezlerimizdeki bu yılki hedefimiz 23 branşta 4000 çocuk ve gencimize ulaşmaktır. Yüzme branşı hariç, tüm branşlarımız ücretsiz olarak hizmet vermektedir. İl Spor Merkezlerimiz 15 Eylül’ e kadar devam edecek.”

Program halk Oyunları ekibi, güreş takımı ve cimnastik ekibi gösterileri ile son buldu.

 

Editör: TE Bilisim