100. Yıl İlkokulunda, Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın katılımıyla, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı açılış töreni gerçekleştirildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’da, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlangıcı kapsamında 100. Yıl İlkokulunda açılış programı düzenlendi. Programa Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı, Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, kurum müdürleri, protokol veliler ve öğrenciler katıldı.

“BİR ARADA OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemi Sarıcı, “Yaz tatilinin ardından sevgili öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle okullararımızda tekrar bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı okul öncesi eğitimin yaygınlaştığı, okullarımızın, Devlet’imizin sunduğu imkânlarla malzeme, yardımcı kaynak ve personel boyutuyla yeterli hale geldiği mesleki eğitimin daha da ön plana çıktığı, güçlendiği; güçlü öğretmen kadromuzla akademik kadronun pekişeceği, öğrencilerimizin kabiliyetleri ve yetenekleri doğrultusunda; kültür, sanat, spor ve sosyal alanlarda daha fazla destekleneceği bir dönem olacaktır” dedi.

“HAYIRLI UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM”

Bolu Valisi Erkan Kılıç ise yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, “En kıymetli varlıklarımızın, evlatlarımızın ailelerinden sonra ikinci yuvalarına kavuşacakları; güzel başlangıçların, yeni umutların ve heyecanların tekrar yaşanacağı eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velililerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZİN GELECEK UMUTLARI İÇİN ÇOK KIYMETLİSİNİZ”

Bolu’da eğitime başlayan öğrenci sayısını da açıklayan Kılıç, öğrencilerin ülke geleceği için önemine dikkat çekerek, “İlimiz genelinde bu yıl 242 okul ve kurumumuzda 55 bin 750 öğrencimiz ve 4 bin 256 öğretmenimiz ile başlayacağımız yeni eğitim-öğretim yılının sevincini ve heyecanını eğitimin tüm paydaşları gibi bizler de canı gönülden hissediyor ve paylaşıyoruz. Eğitim küçük yaşlardan itibaren ailede temelleri atılan, okul ortamında öğrenilen her yeni bilgiyle kazanılan tecrübeyle ilmek ilmek işlenerek hayat boyu devam eden dinamik bir süreçtir. Gelişmelere açık, durağan ve sınırı olmayan eğitimde başarıya ulaşmanın en doğru yolu çok çalışmak ve araştırmaktan geçmektedir. Sizler aileleriniz için, milletimiz ve ülkemizin gelecek umutları için çok kıymetlisiniz. İnanıyoruz ki belirlediğiniz hedeflere ulaşabilmek için göstereceğiniz gayret ve azimle elde edeceğiniz başarılar her birimize gurur kaynağı olacak. Ülkemizin daha da gelişmesine katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların akabinde gerçekleştirilen, ilkokul öğrencilerinin şiir dinletisi ve halk oyunları gösterisiyle açılış programı sona erdi.

Editör: TE Bilisim