Sol Parti Kıbrıscık İlçe Başkanı Özgün Hasıl, Sosyalist Güç Birliği hakkında bilgi vererek, “Sosyalistlerin bir ittifakı… Devrimcilerin burada sorumluluk alması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke – Aslı Akış

Türkiye’nin yeni siyasi ittifakı kuruldu. Sosyalist Güç Birliği adı altında birleşen Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Devrim Hareketi ve Sol Parti, ortak bildiri de yayımlayarak, Türkiye’nin geleceğine birlikte sahip çıkacaklarının vurgusunu yaptı. Sol Parti Kıbrıscık İlçe Başkanı Özgün Hasıl da ittifaka ve yerel siyasete ilişkin değerlendirmede bulundu.

“SOSYALİSTLERİN BİR İTTİFAKI”

Sol sosyalist sistemin Türkiye için gerekliği olduğunun altını çizen Hasıl, “Sosyalistlerin bir ittifakı… Son dönemde AKP iktidarıyla beraber Türkiye’de ciddi bir dönüşüm söz konusu. Tüm kamu varlıkları şirketlere peşkeş çekilmiş, laiklik tahribata uğramış, neredeyse bitirilmiş. Ekonomik ve siyasal düzlemde emperyalizm ile yoğun ilişkiler kurulmuş… Bu düzlemde de çıkışın sol sosyalist sistemde olduğunu düşünüyoruz. Devrimcilerin burada sorumluluk alması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“YAKIN SÜREÇTE MUHTEMELEN TOPARLANACAĞIZ”

Bolu’da da çalışmalar gerçekleştireceklerini belirten Hasıl, “Türkiye Komünist Partisi var Bolu’da, zaten sürekli dirsek temasımız olan bir parti. Bolu’da da ortak işler yapacağızdır diye düşünüyorum. Şu an için görüşme olmadı ama sürekli görüştüğümüz bir yapı aslında. Daha önce ‘Bolu’da ne yapabiliriz’ diye toparlanmadık ama yakın süreçte muhtemelen toparlanacağız, bunun için de” ifadelerini kullandı.

“EMEKÇİLER AÇISINDAN MEMLEKET YAŞANAMAZ HALE GELDİ”

Yerelde ve ulusalda vatandaşların ekonomik sıkıntılar çektiğine işaret eden Hasıl ,“Bolu’nun yerel sorunları elbette ki var ama memleketin de genel problemleri var. Bugün emekçiler açısından memleket yaşanamaz hale geldi. Asgari ücret arttırılıyor ama aslında emekçiler bu asgari ücret altında eziliyor. Hiçbir şekilde alım gücü artmıyor. Bu memleketin genel problemidir. Bolu’da da bunu yaşıyoruz. Fabrikalarda yaşıyoruz zaten birçoğumuz da… Emekçilerin de ezildiğini görüyoruz” diye konuştu.

“HALKLA BERABER İÇ İÇE OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bolulu vatandaşlarla sık sık bir araya geldiklerini de belirten Hasıl, “Bizim Emekçinin Sesi diye bir gazetemiz var, fabrika önlerinde dağıtıyoruz. Zaman zaman caddede stant açtığımız oluyor, orada Bolu halkıyla buluşmaya çalışıyoruz. Pazarlarda bildiri dağıttığımız oluyor. Buralarda halkla beraber iç içe olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“EMEKÇİ HALKA YÜZÜNÜ DÖNEMİYOR

Hasıl, Millet İttifakı’nın halktan uzaklaştığını da ileri sürerek, şu ifadeleri kullandı:

“Millet İttifakı, yani şu anda CHP’li bir belediye başkanı var, giderek sağcılaşan bir düzlemde ilerliyor. Sermaye ile ilişki kuruyor, emekçi halka yüzünü dönemiyor. İşte zaten problem de burada başlıyor. İktidar değişse bile biz sorunların tam anlamıyla çözüme kavuşacağını düşünmüyoruz. Biz memlekette devrimci bir dönüme ihtiyaç olduğunu, bunun da ‘Sol’ ile olacağını düşünüyoruz.”

Editör: TE Bilisim