AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, 2023 yılında hizmeti girmesi beklenen Yeni Sanayi sitesine ilişkin, Bolu Belediyesinin protokol kapsamındaki sorumluluklarını yerine getirmediğini belirterek, Bakanlığın devreye gireceğini aktardı.

Haber: Oğuzhan Eke

TOKİ tarafından yapımı yürütülen Yeni Sanayi sitesi 2022 yılın içerisinden yeniden ihale edildi. Çalışmaların devam ettiği projede bin dükkan bulunacak. 2023 yılı içerisinde hak sahiplerinin belirlenmesinin ardından, ticari faaliyetlerin başlayacağı dile getirildi. Öte yandan çalışmaların sürdüğü yeni sanayi sitesine ilişkin AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’den dikkat çeken bir açıklama geldi.

“ÜZERİNE DÜŞENLERİ YAPMIYOR”

Küpçü, Bolu Belediyesinin projedeki sorumluluklarını yerine getirmediğini aktararak, “Bolu Belediyesinin yapması gereken mükellefiyetleri var. Biz bakanlık ile görüştük. Bolu Belediyesi yolları, altyapısı vesairesiyle ilgili protokol gereği üzerine düşenleri yapmıyor. Yapmayacağını da beyan etti. Bakanlığımız da dedi ki ‘Biz yaparız.’ Biz Bolu’yla ilgili hiçbir yatırım noktasında milletin vekilleri, AK Parti ailesi, Cumhur İttifakı olarak ya da meclisimiz ya da İl Özel İdaresi olarak hiçbir engellememiz yok. Bilakis malum şahıs üzerinden bir öngörüsüzlük var ortada” diye konuştu.

“ADAM DİYOR Kİ ALTYAPIYI YAPMAM”

Belediyenin hizmet kurumu olduğuna işaret eden Küpçü, “Ortada sanayi sitesi var, hızlanmış tüm çalışmalar. Bir an önce Bolu halkımız bundan ekmek yesin, standarttı yüksek dükkânlarda çalışsın, adam diyor ki ‘Altyapıyı yapmam.’ Yapmazsan yapma. Yapmazsan biz de söyleriz.  Milletin iradesine her zaman saygımız var ama siyaset hizmet işidir. Belediyeyse hizmetle uğraşır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim