Kökez Nakliyat Akademi departmanı iştirakçisi Kökez Psikoteknik değerlendirme merkezi psikologlarından uzman Trafik ve Ulaşım Psikoloğu İsa Karahan trafik kazalarının insan unsurundan kaynaklandığını söyledi.

Haber: Servet Gökçek

Kökez Nakliyat Akademi sahibi ve psikoteknik psikoloğu İsa Karahan, sürücülere verdikleri eğitimleri daha da genişlettiklerinden bahsederek, Kökez Nakliyat olarak sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini belirtti. Karahan;  “Eğitim ile her şey değişebilir mottosu ile yeni yıl hedefimizi belirledik. Bu hedef doğrultusunda eğitim iştiraki yapılarımızda eğitim alan sürücülerde “Zihinsel Farkındalık” yaratmak temel prensibimiz olacaktır” dedi.

“PANDEMİ ŞARTLARINA UYGUN ŞEKİLDE TEST YAPIYORUZ”

Uzman Trafik ve Ulaşım Psikoloğu İsa Karahan, yeni yıl ücretlerinin resmi yazı ile belirlendiğinden aktararak; “Kökez psikoteknik değerlendirme merkezimiz yeni yıl ücretlendirmesi 250 TL olarak resmi yazı ile bildirilmiştir. Pandemi dolayısayla çalışma saatlerimiz kısıtlıdır. 08.00 ile 17.00 olarak devam etmektedir. Randevusuz kesinlikle sürücü kabul edilmemektedir. Pandemi şartlarına uygun şekilde teste alınmaktadır. Test sonrası personelimiz, test odasının ve cihazın tüm hijyen şartlarına uygun hale getirmektedir. Bir sonra ki sürücümüze hazır hale gelmektedir” dedi.

“EĞİTİMLE HER ŞEY DEĞİŞEBİLİR”

İsa Karahan, trafik kazalarında insan unsurundan kaynaklanan kaza oranlarının çok fazla olduğunu n altını çizerek; , “Eğitim ile her şey değişebilir mottosu ile yeni yıl hedefimizi belirledik. Bu hedef doğrultusunda eğitim iştiraki yapılarımızda eğitim alan sürücülerde “Zihinsel Farkındalık” yaratmak temel prensibimiz olacaktır. Çünkü sürücülere ne kadar eğitim versekte zihinsel olarak rahat olmayan sürücü yolda kaza yapma riski daha fazladır. Trafik kazalarında insan unsurundan kaynaklanan oran %96 olarak belirlenmiştir. Buradan yola çıkarak insanın olduğu yerde bir psikolog olarak bu etmeni minimize seviyeye indirmek hem vicdanî hem de meslek yeminidir. Eğitimlerimizin kapsamını daha da genişleterek bölgede saygın firmalara beyaz yakalılara özel seminerler, kişisel farkındalık, iş doyumu, iş motivasyonu kapsamında eğitimlerimizi sürdüreceğiz. Kökez Nakliyat olarak sosyal sorumluluk projelerinde var gücümüzle olmaya devam edeceğiz. İnşallah pandemi bitiminde ilk trafik haftasında çocuklarımıza da bir psikolog olarak trafiğin önemi anlatacağımı burdan bildirmek isterim. Bana bu desteği sağlayan devlet kuruluşlarına ve en önemlisi şirketimiz yönetim kuruluna teşekkürü bir borç bilirim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim