Keyifli Okul Atölyem (KOA) eTwinning projesi kapsamında Bolu’nun da yer aldığı 24 ilden 24 çocuk yöresel ezgi ve kıyafetler ile 23 Nisan’ı kutladı.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Kuruculuğunu Erzurum Edip Somunoğlu İlkokulu sınıf öğretmeni Tamer Pehlivan’ın yaptığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 32 il ve Azerbaycan olmak üzere çevrimiçi kutlama gerçekleştirildi. 106 okuldan 153 gönüllü öğretmen tarafından yürütülen, binlerce öğrenci üyesi ve sosyal medyada 8000’i aşkın takipçisi bulunan Keyifli Okul Atölyem (KOA) eTwinning projesi kapsamında 24 farklı şehirden 24 çocuk, kutlama mesajlarını yöresel ezgi ve kıyafetlerle seslendirdiler.

Kutlamaya ilimizde Gazipaşa İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Havva Demirdağ, Songül Yerlikaya, Hamide Doğramacı, Nergis Çelik, Yeniçağa Yaşar Çelik İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Yasemin Göncek ve Dörtdivan Cumhuriyet İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Neslihan Kilitçi proje ortağı olarak katılım gösterdi.

Projenin 23 Nisan etkinliği olan bir diğer çalışma ise ülkemizde ve yurtdışında yaşayan birçok çocuğun yer aldığı, önemli kişilerin veya kurumların yerinde olsalardı neler olacağını dile getirdikleri “Dünyayı Ben Yönetseydim” adlı video da çevrimiçi program dahilinde yayınlandı.

Yayınlanan videoda çocuklar Atatürk, Cumhurbaşkanı, Milli Eğitim Bakanı gibi kişilerin veya Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF gibi kurumların yerine geçerek dileklerini ve neler yapmak istediklerini belirttiler.

Keyifli Okul Atölyem projesi kapsamında bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaların da yayınlandığı çevrimiçi programla, Ulusal Egemenliğimizin 101. yılı büyük bir coşku ile kutlandı.

Editör: TE Bilisim